Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:

Az ATV stúdiójából adott interjút a CNN-nek Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelölt csütörtök este. A beszélgetés során szóba került a bevándorlás, a demokrácia intézménye és a keresztény politika. De az ellenzéki politikus reagált azokra a kritikákra is, melyek szerint Donald Trumphoz hasonlítják őt.

A menekültekkel emberségesen kell bánni, akárhonnan is jönnek, ez a valódi keresztény politika – jelentette ki Márki-Zay Péter a CNN amerikai hírcsatornán, Christiane Amanpour műsorában. A miniszterelnök-jelölt – gyermekkora óta gyakorló katolikusként – hangsúlyozta: szerinte Orbánban és Szijjártóban semmi keresztény nincs.

Megemlítette azt is – írja az Azonnali –, véleménye szerint a gyűlöletpropaganda mögött Orbánék, mint bármely más európai ország, ugyanúgy beengendek pénzért letelepedési kötvényes bevándorlókat és vendégmunkásokat is. Amiben Márki-Zay változtatna, az a „gyűlöletkampány felszámolása” és az „emberséges bánásmód a menekültekkel szemben, akárhonnan is érkezzenek hozzánk”.

A műsorvezető arról is megkérdezte a miniszterelnök-jelöltet, hogy mennyire látja lehetetlennek Orbán Viktor legyőzését annak tükrében, hogy a műsorvezető szerint a Capitolium 2021. január 6-i ostroma is bizonyítja: már ott sem működnek rendesen a demokrácia intézményei.

Márki-Zay válaszul kifejtette: szerinte még így is ég és föld a különbség a két ország között, mivel az USA demokratikus fékei és ellensúlyai működnek, ugyanúgy „ahogyan a szabad sajtó is”. Hozzá is tette: irigyli az amerikaiaktól, hogy „Magyarországhoz képest stabil demokráciával rendelkeznek”.

A miniszterelnök-jelölt beszélt arról is, hogy mennyire nehéz széllel szemben, egy olyan választásra felkészülni, ahol „a sajtó a kormányzat ellenőrzése alatt áll”, és ahol a szabályokat „menet közben Orbán úgy változtathatja meg, ahogyan neki tetszik.”

Amanpour idézett egy kritikát is, mely szerint Márki-Zay direkt, sokszor ellentmondásos megszólalásokkal tűzdelt politikai stílusa Donald Trumpéhoz hasonlít. A miniszterelnök-jelölt erre úgy reagált: egy olyan médiakörnyezetben, ahol alig kap az ellenzék szót, keménynek és szókimondónak kell lenni, hiába nem tetszik ez a magyar establishment egyes elemeinek. Hozzátette továbbá, szerinte ez az egyenes és néha kemény stílus segíthet abban is, hogy „az ellenzék árulóit” elbátortalanítsák attól, hogy megpróbálják szétverni az együttműködést.


Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: