Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Úgy tűnik, hogy a kormány bevitte a minimálbér emeléséről szóló tárgyalásokra is a Parragh László által kitalált megszorító politikát. Ugyanis a Fidesz most már csak az önkormányzatok kárára tudja elképzelni a legkisebb bérek növelését, mivel 2022-ben is elvenné tőlük az iparűzési adó felét a cégek kompenzálására hivatkozva. Ez a lépés azonban csak a Fidesz önkormányzatokkal szembeni bosszúpolitikájáról és Parragh László személyes érdekeiről szól- írja az MSZP a közleményében

Tisztázni kell, hogy nem azzal van probléma, hogy valaki a vállalkozásokat akarja támogatni, hanem azzal, ha ezt csak egy másik terület kárára tudja elképzelni. Az MSZP szerint a vállalkozások és az önkormányzatok is támogatásra szorulnak, de nem egymás ellenében, ezért teljesen elfogadhatatlannak tartjuk Parragh László javaslatát, amivel a munkáltatók sem értenek egyet.

Azonban van megoldás a mindenki számára előnyös minimálbér-emelésre. Az MSZP adómentes minimálbérről szóló javaslata évi 300 ezer forinttal növelné a dolgozók kézhez kapott fizetését úgy, hogy az semmilyen kiadást nem jelentene a kis- és középvállalkozások számára és az önkormányzatokat sem kell megsarcolni a megvalósításához. Sőt így nemcsak a minimálbéresek járnának jól, hanem mindenkinek a fizetése emelkedne, aki 321 ezer forintnál kevesebbet keres.

A fideszes képviselők azonban a Gazdasági bizottság hétfői ülésén röhögve mondtak nemet a javaslatra, mert úgy gondolják, hogy nincs semmi gond azzal, hogy több mint 30 százalékos különböző adó terheli azt a magyar minimálbért, ami uniós szinten a sereghajtók közé tartozik, a visegrádi országok között pedig a legalacsonyabb.

Ezúton is üzenjük a Fidesznek, hogy városaink kifosztása nem kormányzás! Továbbá felszólítjuk a nagyvárosi milliomos vállalkozót, Parragh Lászlót, ha már segíteni nem tud, akkor legalább ne akarjon szándékosan ártani!

Az MSZP baloldali pártként úgy gondolja, hogy az alacsony magyar fizetéseket meg kell emelni, mert a biztos megélhetés mindenkinek jár. Ezért a 2022-es kormányváltást követően az MSZP jelenti a garanciát a tisztességes fizetésemelésekre és az adómentes minimálbérre.


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: