Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Önkormányzati buszokkal szállították az embereket a Békemenetre – A DK a buszok bérleti szerződéseinek nyilvánosságra hozatalát követeli 

 

Barkóczi Balázs, a Demokratikus Koalíció szóvivője sajtótájékoztatón hívta fel a figyelmet arra, hogy a Békemenetet szervező fideszes szervezet, a CÖF a korábbi évekhez képest is jóval több embert buszoztathatott az idei október 23-ára.

Mint fogalmazott: Budapest a hétvégén tele volt olyan buszokkal, amit az elmúlt években közpénzből vettek, például fideszes önkormányzatok vagy közpénzzel kitömött futballklubok buszaival.

Két eset lehetséges: az egyik, hogy a CÖF fizetett ezeknek a buszoknak a használatáért, tehát jó sok számlával kell rendelkeznie ezek kibérléséről. A másik eset, hogy ezeket a buszokat az eredeti feladatuktól eltérően, teljesen törvénytelen módon használták fel arra, hogy az ország más pontjairól, sőt külföldről hozzanak embereket a Békemenetre – fejtette ki a DK szóvivője.

Barkóczi Balázs kijelentette: a Demokratikus Koalíció azt követeli, hogy a CÖF hozza nyilvánosságra a Békemenetre embereket szállító, futballakadémiák vagy önkormányzatok, kistérségek tulajdonában álló buszok bérleti szerződéseit!

Jogunk van tudni, hogy mennyi közpénz ment el a kormányzati demonstrációra! – fogalmazott, hozzátéve: ha nem történt törvénytelenség, mert fizettek ezekért a buszokért, a buszoztatás akkor is közpénzből történt, hiszen közpénzből működik maga a CÖF is. A DK szerint mindenkinek joga van tudni, hogy az országhatárokon is átívelő buszoztatás egyrészt törvényes volt-e, másrészt, ha az volt, akkor mennyi közpénz ment el erre.

Barkóczi szerint nem lehet könnyű egy olyan kormánynak budapesti tüntetést szervezni, amelynek nincsenek szavazói Budapesten; buszoztatás és határon túliak nélkül nyilván nincs Békemenet.

Az ugyanakkor nem mindegy, hogy mindez törvényesen történt-e, és a CÖF ilyenkor kibérli-e az így felhasznált, futballakadémiák vagy önkormányzatok tulajdonát képező buszokat – mondta a szóvivő, hangsúlyozva: önkormányzati buszokat vagy futballklubok buszait ilyen célra törvénytelen felhasználni anélkül, hogy a CÖF egy bérleti szerződéssel kibérelné őket. Hozzátette: Azért szeretnénk látni az erről szóló bérleti szerződéseket, hogy kiderüljön, egyáltalán léteznek-e ilyenek, persze az erre elköltött közpénz mértéke is fontos.


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: