Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Timothy Garton Ash brit történészprofesszort, az európai ügyek kutatóját fogadta hétfőn Karácsony Gergely.

A főpolgármester Facebook-bejegyzése szerint a professzor „szívszorítónak és döbbenetesnek nevezte, hogy egy országban, amely az Európai Unió tagja bő tíz év alatt leépíthető a demokrácia”. Az ő kritikáira Orbán Viktor is reagált szeptemberben, kivételesen nem a szokásos sorosozós regiszterben.

Korábbi nyilatkozatában a professzor úr bírálta a leköszönő német kancellárt, Angela Merkelt, hogy hivatali ideje alatt hagyta, hogy Magyarországon átgázolhattak a demokratikus értékeken, beszélgetésünkön egyetértettünk abban, hogy a német szociáldemokraták, a zöldek és a liberálisok formálódó koalíciója vélhetően értékalapon kezeli majd a magyar helyzetet, ami erélyesebb fellépést hozhat.

Garton Ash professzor úr aláhúzta, hogy az Európai Helyreállítási Alaphoz benyújtott magyar tervek visszautasításának egyszerű oka a korrupcióellenes garanciák hiánya, azonban az Uniónak tanulnia kell abból, ami Magyarországon történni szokott és aktívan kell erről kommunikálnia. Fontos, hogy mindenki értse: nem politikai nézetkülönbségek, miatt nem tudjuk lehívni a támogatást, hanem, mert az EU joggal fél tőle, hogy a kormány egyszerűen ellopná és saját oligarcháinak gazdagodására fordítaná.

A találkozón egyebek mellett szó esett a jövőévi választásokra és a létrejött ellenzéki együttműködésre is. Karácsony vendége szerint a Fidesz egy sarokba szorított, minden innovatív készségét elvesztett, berozsdásodott dinoszaurusz, amely képtelen reagálni a teljesen új politikai helyzetre.

Csak annyit tud mondani, hogy Gyurcsány, de ez nem lesz elég. Ettől még kemény meccs vár ránk, amihez egységes, központilag irányított kampány és elkötelezett aktivistahálózat szükséges, mivel ellensúlyozni kell a Fidesz elképesztő médiafölényét- idézte a kutatót Karácsony Gergely.

Megtiszteltetés volt, hogy Francis Fukuyama után egy másik nagytudású és világszerte elismert gondolkodóval nyílt alkalmam eszmét cserélni- írja a főpolgármester

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: