Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Úgy néz ki, nem csak a Békemenetre toboroznak állami alkalmazottak, a Népszavának több, egymástól független forrás arról számolt be: közmunkások és önkormányzati dolgozók járják a vidéki falvakat, olykor falubusszal utazva körbe a települést, és egy lista alapján kopogtatnak be az otthonokba.

Azt tudakolják, hogy az ott lakók támogatják-e a Fidesz politikáját, vagy sem. Egy baloldali polgármester azt mondta: több tucat olyan észak-magyarországi kistelepülésről tud, ahol vagy egy érettségizett közmunkás, vagy pedig a hivatal egyik alkalmazottja járt körbe laptoppal, és az elköteleződésükről faggatta a címlistán szereplőket.

– Az egyik ilyen aktivista, akivel egyébként jóban vagyok, elmesélte, hogy a listát eleve készen kapták, tehát nem neki kellett eldönteni, hogy hová csenget be, és hová nem – állította.

– Nem tudjuk, kihez fordulhatnánk: az imént csöngettek be hozzánk, hogy aláírásokat gyűjtenek a Fidesznek, és a „Magyar Falu” feliratú önkormányzati busszal jöttek – számolt be lapnak egy tatárszentgyörgyi család is. – Felháborítónak tartjuk, hogy így feltérképezik a politikai hovatartozását az egész falunak, és nem utolsó sorban a mi pénzünkből a Fidesznek gyűjtenek aláírásokat. Önkormányzati dolgozók voltak, önkormányzati autóval nálunk, maga a kisbusz amúgy máskor egész nap a fideszes polgármester háza előtt áll, még nem láttuk más célra használni – írták a Népszavának

Az ügyben az ellenzéki lap megkereste Szehofner József Tatárszentgyörgy kormánypárti polgármesterét. Azt kérdezték tőle, valóban önkormányzati pénzből működtetett busszal, önkormányzati dolgozók kampányolnak-e faluban a Fidesz mellett, ha igen, ezt milyen megfontolásból teszik, illetve, hogy ő polgármesterként adott-e utasítást ilyen jellegű munkavégzésre az irányítása alatt dolgozó embereknek, de lapzártánkig nem válaszolt, és nem reagált az üggyel kapcsolatos kérdéseinkre a Fidesz sajtóirodája sem.

A Népszava megkeresett több polgármestert abból a borsodi kistérségből is, ahonnét szintén jelzéseket kapott a fenti jelenségről. Kis Attila, Zemplénagárd polgármestere annyit válaszolt, hogy náluk munkaidőben nem fordult elő, hogy önkormányzati dolgozók vagy közmunkások, a Fidesznek gyűjtöttek támogató aláírásokat. Arra pedig, hogy kapnak-e külön díjazást az esetleges a munkáért az adott települési dolgozók, úgy válaszolt: „erről nincs információja.”


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: