Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Nincs olyan sok értelme, hogy Dobrev Klára pert indítson a Kossuth rádió Elkxrtuk című filmre alapozott állításai miatt, csak annyit érne el, hogy több szó lenne azokról. Szerinte inkább forduljon az irónia fegyveréhez, aztán pedig váltsák le a kormányt – javasolta Magyar György ügyvéd a Klubrádiónak adott szerdai nyilatkozatában. 

A Demokratikus Koalíció (DK) szerdai közleménye nyomán pedig lapunk is megírta: a párt beperli a „közmédiát”, amiért tényként kezelték az Elk*rtuk összeesküvés-elméletét. A Kossuth Rádió műsorvezetője szerint ugyanis Dobrev Klára emberek „szemkilövéséről és megveréséről” döntött 2006-ban.

Magyar kifejtette, hogy szerinte itt Dobrev Klára részéről indulhatna személyiségi jogi per jó hírnév megsértése miatt, de semmi köze a DK-hoz, mint párthoz. Ezért azt tanácsolja, hogy „a DK biztos ne indítson pert”, esetleg a sértett. Dobrev Klára viszont közszereplő, tehát többet kell tűrnie, mint az átlagembernek, és „ha kibírja, ne pereljen”.

Az ügyvéd megítélése szerint az ilyen politikai típusú támadásokkal szemben az igazságszolgáltatás eléggé tehetetlen. Bár kaphat kártérítést az illető, és lehet helyreigazítási kötelezettség, a per idején is sokszor elhangzik az a hazugság, amely miatt a pert elindította.

Magyar György ironikusan megjegyezte, hogy szerinte az Elk*rtuk készítői is elk*rták, a filmből kihagyták Márki-Zay Pétert, akinek a szerepét Kálomista Gábor producer is elvállalhatta volna.

Beszélt arról is, miért fontos a köztársaságielnök-jelölti előválasztás. Azt mondta: tévhit, hogy a magyar államfőnek kevés a mozgástere. Ő dönti el, kinek ad kormányalakítási megbízást a választások után. Ha a legnagyobb frakciója a Fidesznek, de többsége az ellenzéknek lesz, és Orbán Viktor nem tud kormányt alakítani, a köztársasági elnök akár fel is oszlathatja a parlamentet, új választást írhat ki.


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: