Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:

Jámbor András, Ferencváros-Józsefváros ellenzéki képviselője szombaton az Őszirózsás Forradalom évfordulóján emlékezett meg. Íme a teljes írás változtatások nélkül:

Ma 103 éve Budapest utcáin a katonák letépték sapkájukról a monarchia címerét és őszirózsát tűztek a helyére! Kitört a forradalom, amely végül elvezetett a köztársaság kikiáltásáig!

Egy a háborúban elfáradt, kisemmizett ország nézett vissza elődeinkre 103 éve. Mindenkinek elege volt a háborús hazugságokból, a magukat a háborún degeszre kereső oligarchákból, abból, hogy miközben az elit sakkbábukként áldozta fel a népet, aközben a szegénység, a kilátástalanság ült tort az országban.

Ilyenkor forradalom jön. És hiába akarja a jobboldali történelem mesélés utólag bepiszkolni azokat az októberi és novemberi napokat, igenis a magyar nép egyöntetű követelése volt, hogy véget kell vetni a háborúnak, az igazságtalanságnak, az egyenlőtlenségnek! Földosztást akartak és tisztességes munkát, tisztességes bért!

Százezer torok zengte akkor Pest utcáin, hogy éljen az egyenlőség és a testvériség!
Emlékezzünk az őszirózsás forradalomra, az első magyar köztársaságra, emlékezzünk arra, hogy a végén mindig a nép nyer! Éljen a köztársaság!


Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: