Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

„Mi az irodalomban még jól is jártunk, maradt 20 százalék, ami nem szemét” – ezt Grecsó Krisztián író mondta az ATV híradójának Demeter Szilárd, miniszteri biztos botrányos kijelentése kapcsán.

A Petőfi Irodalmi Múzeum igazgatója a Telex videójában ugyanis azt mondta: a magyar irodalom 80 százalékát kukázná, és ha színházba kell mennie, az olyan érzés számára, mint másnak a fogászat.

„Ha rajtam állna, akkor a magyar irodalom 80 százalékát kukáznám, azt mondanám, sajnos nem jó. (…) Gyűlölöm a színházat, mint olyan, nem szeretek színházba járni. Amikor színházba kell mennem, az olyan, mint másoknak a fogászat (…) hallás után meg lehet állapítani azt, hogy mi a magyar film, és ez engem borzasztóan zavar” – nyilatkozta Demeter Szilárd.

Péterfy Gergely, író szerint Demeter nyilatkozata terelés, hogy ne a Pegasus ügyről, a Fudanról, vagy a magyar gazdaságról szóljon a közbeszéd. Az úgy véli, ha más európai országban történik hasonló, akkor annak egy lemondási nyilatkozat a vége. tipikus fideszes trollkodás.

Grecsó Krisztián szerint Demeter Szilárd szándékosan provokálni akart, hogy megsértsen embereket, határokat lépjen át, és művészeti ágakba taposson bele. Az író hozzátette, érdekes lenne, ha az ügyben megszólalna Vidnyánszky Attila.

„Érdemes lenne meghallgatni azok véleményét is, akik most a magyar filmről döntenek, akik az elmúlt 10 évben mondjuk akár Oscar-díjig segítették a magyar filmet, hogy ők mit gondolnak arról, hogy az egyik legbefolyásosabb kulturális szereplője, a magyar irodalmi élet és könnyűzenei élet egyik kurrens figurája nagyjából lenullázza őket. Mi az irodalomban még jól is jártunk maradt 20 % ami nem szemét” – mondta Grecsó.

Több művész is a Facebook-on tiltakozott Demeter kijelentései miatt. Kovács Patrícia egy fotót posztolt, és azt írta mellé: Gyertek színházba, mert színházba járni sz@xi, színházba járni menő. Ne legyetek olyanok, mint a Petőfi Irodalmi Múzeum igazgatója.

Závada Péter író szerint nem irányíthatja a magyar kultúrát olyan ember, aki vállaltan lenézi azt.

Demeter Szilárd gondolatai nem először váltottak ki közfelháborodást. A nemzetközi sajtó is kiemelten foglalkozott egy tavaly az Origón megjelent cikkével, amelyben azt írta, hogy Európa Soros György gázkamrája. Később visszavonta ezeket a mondatait.


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: