Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Fideszék fő kultur oszlopa, Vidnyánszky Attila oltotta be  Demeter Szilárd, kormány biztost, miután lenyilatkozta,  magánéleti okok miatt nem jár színházba, pszichológushoz viszont nem fordulna. Vidnyánszky meghívta ezek után színházban.

Nagy port kavart Demeter Szilárd kijelentése, mi szerint „kukázná” a magyar irodalom 80 százalékát és gyűlöli a színházat.

A Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója a következő választ adta a kérdésre, hogy kapott-e hívást Orbán Viktortól: „Nem. A magyar miniszterelnök három éve elolvasta a stratégiámat, és egyetértett vele. Azóta nem beszéltünk róla. Orbán Viktornak az az elve, ha valaki pozícióba kerül, teljes felelősséggel tartozik a munkájáért. De külön nem mondja meg, mit gondoljak, vagy hogy mi a helyes” – mondta Demeter

Majd hozzátette: Vidnyánszky Attila viszont megkereste, miután vállalta, hogy utál színházba járni. (…) Felhívott és meghívott a Nemzetibe, hogy nézzek meg néhány darabot. Azt ígérte, jól fogom érezni magam. Meglátjuk. Magánéleti oka van annak, hogy 1998 óta nem szívesen járok színházba. Akkor történt valami, ami miatt kínszenvedés nekem a színház” – mondta Demeter a Blikknek a HVG szerint.

Pszichológushoz nem akar fordulni, elmondása szerint: „mert nem értek egyet azzal, hogy minden nyomorúságunkkal pszichológushoz szaladjunk. Nem a művészekkel van bajom, hanem magával színházi légkörrel. De van, aki az operától, más az operettől vagy a jazztől kap kiütést.”

„Két évig havi közel 300 ezer forintot kaptak az alkotásra, közülük öt alkotó most kiesik, a helyükre öt másikat választunk. Azt láttam, a támogatás ellenére nem jó irányba mennek a dolgok. Olyan irodalmi alkotásokat szeretnénk, ami az olvasónak szól, ugyanakkor eladható külföldre is.

Úgy vélem, Parti-Nagy Lajos például eddig 90 millió forint támogatást kapott tőlünk, joggal elvárható, hogy minőségi irodalmat alkosson” – fejtette ki a főigazgató, kiemelve, hogy nem véletlen volt a nyilatkozata időzítése sem, ugyanis most jár le a 45 Térey ösztöndíjban részesülő írók és költők támogatása.


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: