Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Márki-Zay Péter megnézte a brüsszeli legendás ereszcsatornát, amin Szájer József a Fidesz megbukott politikusa menekült.

„Jó estét kívánok mindenkinek, itt vagyok Brüsszelben Kész Zoltán barátommal egy ikonikus helyen” – kezdte brüsszeli élő bejelentkezését Márki-Zay Péter, az ellenzék miniszterelnök-jelöltje, aki az elmúlt két napban az Európai Unió fővárosában járt bemutatkozó turnén.

A bejelentkezés helyszíne a legendás brüsszeli eresz volt, amin át Szájer József elmenekült egy, a koronavírus miatti lezárások idején tartott rendezvényről a rendőrség rajtaütése elől.

„Hát én még nem jártam itt, szemben azzal a nyolc fideszes országgyűlési képviselővel, akik a tulajdonos bevallása szerint Szájer Józsefen kívül még gyakorta látogattak el azokra az @rgiákra, ahol akkor éppen 25 meztelen férfinak volt a maszk és gumi nélküli partija” – ismételte meg az előválasztási kampányában gyakran emlegetett mondatát, majd azzal folytatta, hogy aznap nem csupán Szájer József ereszkedett le az ereszen, hanem a Fidesz is. „A Fidesz ereszkedett olyan erkölcsi mélységekbe, ahonnan nincs visszaút” – mondta.

Márki-Zay értelmezése szerint a Fidesz homofób gyűlöletkampánnyal készült a 2022-es választásra, amit ő akadályozott meg azzal, hogy egy interjújában a miniszterelnök fiának homosz#xualitását pedzegette.

A szájerezős bevezető után Márki-Zay a videóban aznapi brüsszeli találkozóiról számolt be, elmondása szerint tárgyalt a négy nagy európai parlamenti párt vezetői közül hárommal, köztük Manfred Weberrel, majd ígéretet tett rá, hogy hatalomra kerülése után nem csupán a homofóbtörvényt fogja eltörölni, hanem a vallásgyakorlást is szabaddá fogja tenni.

„El fogják ismerni annak az Iványi Gábornak az egyházának a működését is, akivel éppen tegnap találkoztunk itt” – mondta, utalva rá, hogy Iványi Gábor metodista gyülekezetének nem adtak egyházi státust Magyarországon, majd megismételte egyik kampányszlogenjét arról, hogy az ő Magyarországon még a fideszes politikusok is rettegés nélkül vállalhatnák melegségüket.


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: