Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

„Nyilván szervezett választási csalásra készül a Fidesz” – ezt mondta az ATV Híradójának az ellenzék miniszterelnök-jelöltje annak kapcsán, hogy az Országgyűlés megszavazta azt a Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes által benyújtott javaslatot, ami a TASZ és a Political Capital szerint az eddigieknél is szélesebb kapukat nyithat a „voksturizmus” előtt.

A TASZ és a Political Capital tájékoztatása szerint a módosítás ezt azzal éri el, hogy megváltoztatja a lakóhely fogalmát, vagyis a jövőben nem kell ténylegesen ezen a címen élnie annak, aki lakóhelyet létesít.

Szerintük azért veszélyes ez „mert az elmúlt évek választásain több alkalommal is szavaztak olyanok, akik csak azért létesítettek – tényleges ott élés nélkül – lakcímet, hogy választójoguk legyen az adott választáson.”

Márki-Zay Péter az ATV Híradójának azt mondta, a „voksturizmussal” most arra készülhet a kormány, hogy a billegő körzetekbe költöztessen szavazókat, ahol a 2022-es választás el fog majd dőlni.

Szerinte most az a kérdés, hogy a Fidesz ezzel az ellenzéket is arra akarja-e kényszeríteni, hogy a szavazók nagyszámú átköltöztetésével próbáljon versenyezni a „fideszes szervezett csalással”.

Márki-Zay Péter azt mondta, most az ellenzéknek erre meg kell találnia a megfelelő választ, és figyelnie kell arra, hogy a Fidesz hova telepít nagyszámú szavazót és szükséges esetben fel kell venni a versenyt „a Fidesz legaljasabb eszközeivel is”.

Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje azt mondta az ATV Híradónak: meg fogják majd nézni a választói névjegyzéket, amihez legálisan hozzá lehet férni, egyébként meg az ellenzéki önkormányzatoktól lesznek információik a tervezett csalásról.

Márki-Zay hozzátette: Nem lesz könnyű dolga az ellenzéknek, hiszen a Fidesznek több hónapos előnye van, mert mire ezt a törvényt meghozták, már számos következő lépést előre megterveztek.


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: