Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:

Négy százalékos az előnye a közös ellenzéki listának a Fidesz–KDNP-vel szemben – többek között ez derült ki a Závecz Research közvélemény-kutatásából a hvg.hu szerint.

Négy százalékos az előnye a közös ellenzéki listának a Fidesz–KDNP-vel szemben – többek között ez derült ki a Závecz Research közvélemény-kutatásából, amelyet november 2. és 12. között végeztek kétezer ember megkérdezésével. A felmérést az LMP pártalapítványa, az Ökopolisz Alapítvány rendelte meg.

A kutatásból kiderült, hogy 72 százalékos lenne a részvételi hajlandóság, ha most vasárnap lenne az országgyűlési választás. A Fidesz–KDNP-re 37 százalék szavazna, az ellenzék listájára 41 százalék (ez a Závecz októberi felméréshez képest 2 százalékos erősödést jelent, mind az ellenzéki, mind a fideszes oldalt tekintve), a Magyar Kétfarkú Kutya Pártra 3 százalék, a Mi Hazánk Mozgalomra szintén 3 százalék. Két százalék az, aki egyéb listára szavazna, 14 százalék pedig még nem tudja, kire adná a voksát.

Bár a felmérés szerint az ellenzék vezet a kormánypártok előtt, mégis 45 százalék véli úgy, hogy a Fidesz–KDNP fogja nyerni a választást. 40 százalék szerint az ellenzék lesz a befutó.

A pártszimpátiák esetében a Fidesz–KDNP vezet toronymagasan 37 százalékkal, a Demokratikus Koalíció követi 18 százalékkal, utána komoly leszakadás van, a Jobbik 6, a Momentum 5, az MSZP, az MKKP és a Mi Hazánk 4, az LMP 3, míg a Párbeszéd 2 százalékon áll. Rákérdeztek az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltjének, Márki-Zay Péter nevével fémjelzett Mindenki Magyarországa Mozgalomra is, ők 3 százalékon állnak.


Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: