Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A KSH szerint tavaly a koronavírus-járvány következtében nőtt a szegénység vagy a társadalmi kirekesztődés kockázatának kitettek aránya Magyarországon- hívja fele a figyelmet Korózs Lajos, ellenzéki képviselő közleményében

A Fidesz közel 1,8 millió honfitársunkat hagyta magára, amikor legnagyobb szükségük lett volna a támogatásra.

A számok egyértelműen azt bizonyítják, hogy a Fidesz kormányzása alatt a szegények még szegényebbek lesznek, miközben a miniszterelnök és baráti köre elképesztő vagyonokra tesznek szert még a válság idején is.

Közel 1,8 millió magyarnak kell nap mint nap szembenéznie a nélkülözéssel, az Orbán-kormány azonban továbbra is csak a tehetőseknek kedvez, és nem támogat semmit, ami a szegénység felszámolását szolgálná. Így lett Magyarország az a hely az Európai Unióban, ahol a legkilátástalanabb a helyzetük a szegénységben élőknek.

Baloldali pártként az MSZP célja, hogy egy olyan Magyarországot hozzon létre, amelyben az emberek segítséget és esélyt kapnak, ahol a jobb élet nem privilégium.

Éppen azért az MSZP azt akarja, hogy a 2022-es kormányváltást követően a 13 éve változatlan családi pótlék összege emelkedjen a duplájára, valamint a gyes és a gyet összege radikálisan növekedjen és az összes családtámogatási juttatás értékállósága törvényben legyen biztosítva!

Továbbá a gyermekek utáni adókedvezmény, a négy- vagy többgyermekes anyák kedvezménye, illetve a 25 évnél fiatalabbak, és az első házasok kedvezménye megtartása mellett az alacsony jövedelmű, adókedvezményre jogosult családoknak kiegészítő családi pótlékot is kell juttatni.

Mindezek mellett pedig igazságossá tesszük mind a nyugdíjemelés kiszámítását, mind a nyugdíjemelés elosztását. Meg kell szüntetni az időskori szegénységet és fel kell zárkóztatni az alacsony nyugdíjakat, a 28.500 forintos nyugdíjminimumot ezért fel kell emelni a minimálbér 50%-ára!


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: