Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:

Elhunyt Schöpflin György. Fidesz volt európai parlamenti képviselője 82 éves volt.

Schöpflin halálhírét párttársa, Hölvényi György közölte Facebook-oldalán. “Professzor Úr, kedves Gyuri! Köszönöm a hosszú beszélgetéseket. Isten áldjon, nyugodj békében!” – írta bejegyzésében Hölvényi.

Schöpflin György 1939-ben született, november 24-én, vagyis néhány nap múlva lett volna 83 éves. 2003-ban lépett be a Fideszbe, 2004-ben elindult a párt európai parlamenti listáján és mandátumot szerzett. 2019-ig volt tagja az Európai Parlamentnek. A külügyi bizottság tagja és az alkotmányügyi bizottság póttagja volt.

2005-ben az Orbán Viktor által indított Nemzeti Konzultációs Testület tagja volt. 2007-ben kijelentette, hogy egy esetleges jobboldali kormányban nem vállal külügyminiszteri tisztséget.

A Fidesz közleményében azt írta: “a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség mély fájdalommal és megrendüléssel értesült arról, hogy a Fidesz korábbi európai parlamenti képviselője Schöpflin György elhunyt. Schöpflin György Magyarország uniós tagságának kezdetétől fogva képviselte a magyar érdekeket Brüsszelben 2019-ig. Nem felejtjük a hazáért tett munkásságát”.


Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: