Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Miután a napokban váratlanul távozott Szabó László vezérigazgató a Fidesz médiabirodalmához, a Közép-európai Sajtó és Média Alapítványhoz (KESMA) tartozó, a Magyar Nemzetet, az Origót, a HírTV-t, a Figyelőt, a Világgazdaságot és az összes megyei napilapot is tulajdonló, közel félezer médiamárkával rendelkező Mediaworks éléről és a napokban Kálmán Erika lett az elnök-vezérigazgató, most további 5 mediaworkös igazgató, köztük egy vezérigazgató-helyettes távozásáról értesült a Media1.

A Media1 birtokába került egy  levél, amelyben a Mediaworks Hungary újdonsült, hétfőn kinevezett elnök-vezérigazgatója, Kálmán Erika tudatja a kormánypárti médiabirodalom, a Mediaworks munkatársaival, hogy közös megegyezéssel távozik:

Páldi Tamás,  szervezetfejlesztési vezérigazgató-helyettes, Arany János, az idén januárban kinevezett értékesítési és marketing igazgató, Paplanos Péter, innovációs igazgató, Bodnár Gyula, oktatási és továbbképzési igazgató, valamint Nagy Tamás digitális igazgató.

Egy hét alatt tehát összesen 6 igazgató távozik a médiavállalat éléről. A levélben a munkatársaknak Kálmán nem indokolja a személyi változásokat. A feladatok jelentős része egyelőre az elnök-vezérigazgatóhoz kerül.

A cég irányítását a napokban átvevő Kálmán Erika elnök-vezérigazgató eddig is a vállalat fontos vezetője volt, hiszen vezérigazgató-helyettesként dolgozott Szabó László vezérigazgató alatt.

Kálmán Erika nevére jól emlékeznek a bezárt Népszabadság dolgozói is, ugyanis már 2015-től tagja a menedzsmentnek, jelentős szerepe volt a Népszabadság öt évvel ezelőtti bezárásakor.

Kálmán Erika volt Henrich Pecina csalásért elítélt osztrák üzletember, a Népszabadságot is tulajdonoló Mediaworks akkori hivatalos tulajdonosának magyarországi bizalmi embere, mielőtt a vállalat a lap bezárása után néhány nappal hivatalosan először Mészáros Lőrinchez került.

A Media1 beszél néhány Mediaworks dolgozóval nem hivatalos úton, de akikkel sikerült beszélni, ők maguk sem értették, mi is folyik most a cégüknél, miért távozik ennyi vezető ilyen rövid idő alatt.

Különösen érthetetlen Szabó László hétfőn történt távozása, akivel épp nemrég jelent meg egy címlapos interjú egy médiával foglalkozó kormányközeli újságban. Már csak emiatt is sokan nem feltételezték, hogy távozni készülne Szabó a cég éléről.

Szabó László távozását a KESMA úgy jelentette be, hogy azért távozik, mivel „más fontos kormányzati megbízást kap”. Ez a „más kormányzati megbízás” egyébként egy kormánybiztosi állás.

A Mediaworkshöz olyan termékek tartoznak mint a Magyar Nemzet, a Világgazdaság, a 888.hu, Magyarország valamennyi megyei napilapja, a Bors című bulvárlap, a HírTV, az Origo, a Metropol, a Mandiner, a Nemzeti Sport, a Karc FM, a Figyelő vagy épp olyan magazinok mint a Fanny, a FourFourTwo, a Hot, a Lakáskultúra. Mintegy félezer médiamárka tartozik hozzájuk, beleértve az idén indult City7 című propagandalapot is, mely a Fidesz 2022-es újraválasztását támogatja.


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: