Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

„A Momentum Mozgalom a mai napon megtartotta elnökségi tisztújító küldöttgyűlését. A küldöttek döntésének értelmében a Momentum következő elnöke Donáth Anna lesz” – áll a Momentum közleményében.

„Donáth Anna 2016 óta a Momentum oszlopos tagja, 2018-tól 2020-ig a párt alelnöke volt, 2019 májusa óta pedig a párt Európai Parlamenti képviselője.”

A Momentum azután tartott tisztújító küldöttgyűlést, hogy a korábbi elnök, Fekete-Győr András az ellenzéki előválasztás után távozott a posztról. Fekete-Győrt azért váltották le, mert az előválasztáson csak a szavazatok 3,39 százalékát kapta meg a miniszterelnök-jelöltek versenyében, miközben a párt egyébként kifejezetten jól szerepelt a képviselőjelöltek versenyében.

A Telex szerint Donáth Annára a küldöttek 47 százaléka voksolt. Orosz Anna 24, Hollai Gábor 12 százalékot kapott.

Donáth Anna 2017-ben, majd 2018 júniusától a Momentum Mozgalom elnökségi tagja, illetve alelnöke, a 2018-as választásokon Budapest III. kerületében a párt képviselőjelöltje volt.

A 2019-es európai parlamenti választáson a Momentum listájának 2. helyéről szerzett mandátumot, azóta EP-képviselő. Édesapja Donáth László evangélikus lelkész, volt MSZP-s parlamenti képviselő, apai nagyapja Donáth Ferenc politikus, a Nagy Imre-per másodrendű vádlottja.

A következő fél évben sok munka vár ránk, hiszen erős, az emberek érdekei mellett határozottan kiálló, és szerethető Momentum nélkül nincs kormányváltás. Amire égető szükség van, hiszen az ország nem engedhet meg magának újabb négy év fideszes kormányzást. A következő választás ugyanis sorsdöntő. Nem hagyhatjuk cserben Magyarországot, hiszen ez a mi hazánk is” – írja a Facebookon, Donáth Anna a Momentum új elnöke.

A tisztújításon Donáth Anna mellett Orosz Anna XI. kerületi alpolgármester és képviselőjelölt, valamint Hollai Gábor, a XVI. kerület önkormányzati képviselője indult az elnöki posztért. Orosz volt a Momentum ügyvivő elnöke Fekete-Győr távozása után.


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: