Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:

Orbán Viktor egy levélben kérte az Európai Bizottságtól, hogy függesszék fel a Magyarországgal szemben folyó kötelezettségszegési eljárásokat.

Orbán Viktor egy levélben kérte az Európai Bizottságtól, hogy függesszék fel a Magyarországgal szemben folyó kötelezettségszegési eljárásokat. Ahogy ő fogalmazott, „minden olyan kötelezettségszegési eljárást, amely aláássa a tagállamok területi és nemzeti integritása, valamint polgárai biztonságának védelmét célzó intézkedéseit”.

Megérkezett a válasz, ami azért nem túl meglepő: az Európai Bizottság udvariasan, de gyorsan elutasította a kérést, írja az Euronews.

„Nincs politikai mozgástér a kötelezettségszegési eljárásokban. Szigorúan meghatározott, könyv szerinti folyamatokról van szó. Az ilyen eljárás lezárására az egyetlen lehetőség az, ha annak az alapját jelentő ügy megoldódik” – mondta a bizottság alelnöke, Margaritisz Szkínász egy Strasbourgban tartott sajtótájékoztatóján újságírói kérdésre.

Mmajd hozzátette:„politikai okokból, vagy levelekkel nem lehet leállítani egy kötelezettségszegési eljárást.”

Négy ügyben is fellép Magyarország ellen az Európai Bizottság, amely november közepén az Európai Unió Bírósága (EUB) elé idézte a kormányt, mert az nem foglalkozott a tavaly decemberi EUB-ítélet több elemével, valamint kötelezettségszegési eljárást is indítottak azért is, mert rosszul ültették át a terrorizmus elleni küzdelemről szóló uniós irányelveket.

A múlt héten pedig a jogállamisági mechanizmussal kapcsolatos eljárás megkezdését megelőlegező levelet küldött az Európai Bizottság a magyar és a lengyel kormánynak.


Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: