Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke nagyon kiakadt, Fideszék botrányos pénzszórásán, ugyanis 5 milliárd forint értékű PCR koronavírus teszt megy a kukába, ráadásul  több mint 200 millióba kerül a megsemmisítés is. A Momentum és a DK is reagált a hírre.

Szabó Tímea, a Párbeszéd frakcióvezetője, társelnöke Facebook-oldalán reagált arra, hogy a Jelen információja szerint csaknem 5 milliárd forint értékű, tavaly beszerzett, de időközben lejárt PCR-teszt megsemmisítését rendelték el.

A lap úgy tudja, a selejtezést az Országos Kórház Főigazgatóság utasítására a SEPTOX Kórházi és Egészségügyi Hulladékokat Gyűjtő, Szállító és Ártalmatlanító Kft. végzi el több mint 200 millió forintért.

A Jelen kérdésére a főigazgatóság azt válaszolta, azért nem adhat ki erről adatokat, mert azok megismerése az Állami Egészségügyi Tartalékot kezelő szerv feladat- és hatáskörének illetéktelen külső befolyástól mentes ellátását veszélyeztetnék.

Szabó Tímea nem érti, miért nem osztották ki felhasználásra ezeket a teszteket, ahogy más országokban is tették. Szerinte azokat, mivel  a Külügyminisztérium az adófizetők pénzéből vette, ingyen kellett volna odaadni az embereknek.

A hírre később a Momentum és a Demokratikus Koalíció is reagált.  A Momentum azt írta, hogy ma Magyarországon egy családnak súlyos 10 ezer forintokat, egy nagycsaládnak akár 100 ezer forintot is el kell költenie, ha szeretné tesztelni magát, mert egy osztálytársnak, tanárnak pozitív a tesztje.

A Momentum szerint a kormány cserben hagyta a diákokat, a szülőket, a családokat és a tanárokat, ezért ismét felszólítják Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli minisztert, hogy a kormány biztosítson ingyenes tesztelést azoknak a gyerekeknek és családjuknak, akiknek az osztályában igazolt COVID-fertőzött van.

Kálmán Olga, a DK elnökségi tagja felidézte, egy évet pereskedett azért, hogy megtudja: a közpénzből vett tesztek jelentős része raktárakban porosodik. Mégsem adták oda ingyen az embereknek.  A Demokratikus Koalíció követeli, hogy a kormány legalább a lejárathoz közeledő PCR-teszteket tegye ingyenesen elérhetővé!Kálmán Olga szintén felidézte, hogy az emberek darabonként közel 20 ezer forintot költenek az ilyen tesztekre.

Míg a nyugat-európai országokban egyszer sem kell fizetni a tesztelésért, szerinte a magyar emberek háromszor is fizetnek a tesztekért: fizetnek a kormány által beszerzett tesztekért,
fizetnek a kormány által beszerzett tesztek selejtezéséért, fizetnek azokért a tesztekért is, amikre nekik van szükségük. Szerinte ez igazságtalanság, mutyi, aminek véget kell vetni.

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: