Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Kósa Lajos nem mondott igazat – ezt a magyar ügyészség állítja. Kósa egy bizottsági meghallgatás után azt mondta, hogy a belügyminisztérium vásárolta meg a Pegasus-szoftvert – ezt cáfolta most az ügyészség. Vadai Ágnes arra hívta fel a figyelmet, hogy a kormány szerepe továbbra sem tisztázódott az ügyben, de a DK-s politikus és a jobbikos Stummer János is megerősítette: valóban nem a belügyminisztérium áll a kémszoftver vásárlása mögött. Az ATV Híradójának riportja.

„Igen…igen…” – válaszolta Kósa Lajos a kérdésre, hogy a Belügyminisztérium-e a beszerzője a Pegasus szoftvernek.

„A Pegasus szoftver az egy egyszerű szoftver, ilyen sok működik, amit a nemzetbiztonsági munka során felhasználnak az erre jogosított szervek, ebben nem látok semmi kivetnivalót…” – ismerte el november elején Kósa Lajos, hogy a Belügyminisztérium vásárolta meg az egyebek mellett újságírók és ellenzéki politikusok megfigyelésére is használt Pegasus szoftvert.

Csakhogy Kósa Lajos nem mondott igazat – ezt már a magyar ügyészség állítja. Az ügyészség azt írta közleményében: „az, hogy a Belügyminisztérium megvásárolta a Pegasus-szoftvert ((…)) tényszerűen nem felel meg a valóságnak.”

Ez egyúttal azt is jelenti, hogy Kósa Lajos nyilatkozata nem minősül minősített adattal való visszaélés bűncselekményének. Vadai Ágnes már korábban is elmondta, hogy tudomása szerint nem a Belügyminisztérium szerezte be a kémprogramot.

„Azt Kósa Lajos maga is elismerte, hogy ezt a szoftvert megvásárolta a magyar állam. Azt tudta rosszul és azt mondta rosszul, hogy ki vásárolta ezt meg” – közölte Vadai, a Honvédelmi és Rendészeti Bizottság DK-s alelnöke.

Stummer János, a Nemzetbiztonsági Bizottság elnöke is megerősítette az ügyészség mondatait, miszerint a Belügyminisztérium nem vásárolt a Pegasus szoftverből. A Jobbik politikusa szerint „objektív kérdésként felmerülhet,” hogy ezek után Kósa „maradhat-e a honvédelmi és rendészeti bizottság vezetője ezt követően.”

„A helyzet az, hogy a Fidesz frakciójában és ezt már tízen-egynéhány éve tudjuk, nem objektív szempontok alapján döntenek, hanem lojalitás alapján döntenek” – fogalmazott Stummer, hozzátéve, hogy „egy olyan baklövésért Orbán Viktor nem fogja őt elmozdítani ebből a tisztségéből.”

A Republikon Alpaítvány kuratóriumi elnöke, Horn Gábor szerint egy normális polgári demokráciában Kósa Lajosnak egyből le kellett volna mondania a mondatai után.

„Én egészen biztos vagyok abban, hogy Kósa karrierjét, ami egyébként nem egy magasröptű karrier, már elég rég óta nem fenyegeti semmiféle veszély, a tényleg következmények nélküli Fideszben” – jelentette ki Horn.

Az ATV kereste a Fideszt annak kapcsán, hogy Kósa Lajos ezek után maradhat-e a honvédelmi és rendészeti bizottság élén, azonban ezidáig nem kaptak választ.​


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: