Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:

Azonnal kidobták azt a két gyerekes családot egy mosonmagyaróvári családotthonból, akik videóra vették, hogy csótányok és egerek flangálnak a szobájukban. Az intézmény vezetője tagadta, hogy a közösségi médiába feltöltött videók miatt rakták ki a családot, de elismerte a felvételek valódiságát- írja Szabad Európa

A Szabad Európa készített egy videó összeállítást is, ahol a felvételeket készítő család is megszólal. Elmondásuk szerint a családok átmeneti otthonában hemzsegnek a csótányok és az egerek.

Csecsemőkorú gyermekük fel hálót kellet kifeszíteni, hogy megóvják a rovaroktól és  a rágcsálók, de ők esténként nem sokat aludtak: vagy az egerek csörgették a zacskókat, vagy a csótányokat kellet lesöpörni magukról.

Bősz Anett,  a DK országgyűlési képviselője megszólalt az ügyben, mint írja: elég Orbánék képmutatásából – a zonnali magyarázatot követelünk a mosonmagyaróvári családotthon ügyében!

A Szabad Európa internetes oldal közölt drámai felvételeket egy mosonmagyaróvári családotthonról, ahol patkányok és egerek szaladgáltak a gyermekek körül. A felvételeket készítő családot az otthonból minden indoklás nélkül dobták ki a két kisgyermekükkel együtt.

A Demokratikus Koalíció egy emberként háborítja fel, hogy kiszolgáltatott családoknak kell retorziókkal szembesülniük pusztán azért, mert beszámolnak a családotthonokban uralkodó állapotokról.

Az eset jól mutatja, hogy Orbán Viktor képmutató, magát családbarátnak hazudó kormánya a családotthonokat is cserbenhagyta, ahol így emberhez méltatlan, egészségügyileg veszélyes körülmények között kell kisgyermekes családoknak élniük.

Ezért a DK és a Liberálisok felszólítják Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli minisztert, hogy kezdeményezzen azonnali vizsgálatot a mosonmagyaróvári családotthon ügyében és adjon átfogó tájékoztatást a legelesettebb családokat fogadó intézmények állapotáról országszerte.


Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: