Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:

Hiába szánnak több pénzt idén karácsonyi ajándékokra a magyarok, mint tavaly, a drágulás miatt kevesebbet tudnak venni, mint egy éve – derül ki a GKI kutatásából.

Idén inkább szórakoztató elektronikai cikkeket vennének karácsonyra a magyarok, ezek gyártása viszont hónapok óta akadozik. A Mediamarkt áruházigazgatója beszélt a helyzetről, szerinte mindenből van elég, legfeljebb nem pont ugyanolyan, mint amit a vásárló szeretett volna – írja a Portfolio.

“Ez azt jelenti, hogy mondjuk egy konkrét típusú mosógép nincs, de van mellette másik negyven fajta” – mondta a tévé stábjának Mihók György, a Mediamarkt áruházigazgatója.

A GKI Digital felmérése szerint idén egy átlagos felnőtt idén 60 411 forintot szán karácsonyi vásárlásra, 15,5%-kal többet, mint tavaly. Csakhogy ebből kevesebbet vásárolhatnak, mint tavaly, mert az elektronikai eszközök ára ennél nagyobb mértékben nőtt, ez az áremelkedés akár 30-40%-os is lehet a szállítási és gyártási gondok miatt.

Emellett az is kiderült, hogy a tavalyinál nagyobb rokonlátogatást terveznek az enyhébb korlátozások miatt, így több családtagnak készülnek ajándékokkal.


Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: