Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:

Bár Orbán Viktor lelkesen hirdet kereszténydemokráciát, mégsem volt pár millió forint arra, hogy  ne dőljön össze egy Balaton-felvidéki kápolna. A Szent György-hegyen álló Emmaus-kápolna évtizedek óta elhagyatottan állt, a helyiek hiába próbálták megmenteni.

Sokakat elszomorított a hír, hogy leomlott a Balaton-felvidéki Szent György-hegy kápolnájának tornya, igaz, várható volt, hogy ez bekövetkezik- szúrta ki az Index

Bögös András építész már ősszel beszélt arról, hogy az Emmaus- vagy Ify-kápolna tornya rossz állapotban van, és néhány év, esetleg hónap alatt beomolhat a teteje.

A remetelakot és a kápolnát az ötvenes évek elején építette Ify Lajos egykori plébános, aki 1967 szeptemberében halt meg. Az épületegyüttes ezt követően indult pusztulásnak.

Próbálták megmenteni a Szent György-hegyi remete zarándokhelyét, 2016-ban indult erre irányuló közösségi szerveződés – sikertelenül. A hírről beszámoló Facebook-posztban arról is írnak, hogy a térségben számtalan templom került tragikus állapotba, mivel a hívek megfogyatkozása miatt üresen állnak, és állaguk egyre romlik.


Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: