Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Először szólalt meg a Pegasus-ügy kapcsán Orbán Viktor. A miniszterelnök francia újságírói kérdésre azt válaszolta, a titkosszolgálatok törvényes keretek között végzik a munkájukat. Megszólalt Áder János munkatársainak lehallgatás kapcsán Tarjányi Péter. A biztonságpolitikai szakértő leginkább a lehallgatás törvényi kereteit tartja problémásak. Az ATV Híradó riportja.

A budai vár egyik legszebb része a köztársasági elnöki rezidencia, 2012 óta ez Áder János lakhelye. Az államfő az elmúlt 9 évben ritkán került a hírekbe, hétfőn viszont a Pegasus-ügy kapcsán felmerült a neve a Direkt36 cikke nyomán. Az oknyomozó portál információi szerint ugyanis az Áder János biztonságáért felelős, Elnöki Őrség két tagját, Pomozi Sándort és Viplak Attilát is megcélozták a kémszoftverrel. A Direkt36 úgy tudja, a TEK és az Elnöki Őrség közti konfliktus állhat a Pegasus lehetséges használata mögött.

2015-ig a TEK felelt az összes közjogi méltóság, így Áder János biztonságáért, azonban az államfő bizalma ekkor megingott a TEK-ben, ezért létrehozta azt az Elnöki Őrséget, aminek vezetője Pomozi Sándor. Ebben szervezetben volt állományban Viplak Attila is, aki részben Áder János és családtagjainak személyes programjaiért felelt.

Tarjányi Péter nem tartja rendkívülinek, ha az államfő biztonságért felelős szakembereket ilyen módon vizsgálják. Azt mondta, az, hogy a köztársasági elnök közvetlen biztonságáért felelős rendőrtiszteket ellenőrzik és vizsgálják bizonyos helyzetekben, az elmúlt 30 évben mindig volt.

Július 18. – világszerte ezen a napon robbant a Pegasus-ügy. A magyar miniszterelnök viszont egészen eddig nem kommentálta a botrányt. Most viszont Emmanuel Macron budapesti látogatása miatt egy francia újságírói kérdésre kellett válaszolnia.

„Magyarország egy jogállam. A titkosszolgálatok működését is jogállami szabályok rendezik Magyarországon, amelyeket mi mindig betartunk és büszkék vagyunk erre, hiszen amikor a politikát kezdtük, akkor még nem ez volt a helyzet” – fogalmazott Orbán Viktor.

Nagy Attila Tibor elképzelhetőnek tartja, hogy Áder Jánost a róla megszerzett információkkal akarták ösztönözni egyes törvények elfogadására.

„Az persze elgondolkoztató, hogy amennyiben ez a sztori igaz, akkor milyen adatokat sikerült összegyűjteni a köztársasági elnökről, amikkel azt gondolják egyesek, hogy sakkban tudják őt tartani”  – fogalmazott az elemző. Hozzátette: a Fideszen belül Áder János és Orbán Viktor rosszabb viszonya már korábban is tudott volt. Szerinte a mostani ügy ezért sem fog komolyabb visszhangokat kiváltani a kormánypárton belül.


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: