Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:

Államtitkári esküje letételének napján vette át az első, 5 millió forintnyi kenőpénzt Völner Pál – ez derült ki az ügyészség adataiból, borította a mocskos részletet az RTL Klub.

„Én, Völner Pál becsületemre és lelkiismeretemre fogadom, hogy Magyarországhoz és annak Alaptörvényéhez hű leszek; jogszabályait megtartom és másokkal is megtartatom; tisztségemet a magyar nemzet javára gyakorolom.”- hangzott el az államtitkári eskü szövege amikor a botrányokba belebukott államtitkár átvette  5 millió forintnyi kenőpénzt.

 

A korrupciós bűncselekménnyel gyanúsított fideszes politikus mentelmi jogát a parlament kedden felfüggesztette. A mentelmi bizottság elé terjesztett beadványból az is kiderült, hogy a végrehajtói kar elnöke Völner Pálon keresztül más minisztériumoknál is megpróbált elintéztetni bizonyos ügyeket.

A mentelmi bizottságnak benyújtott legfőbb ügyészségi tájékoztatás szerint összesen 83 millió forint kenőpénz átvételével gyanúsítják Völnert. A gyanú szerint a pénzt Magyar Bírósági Végrehajtói Kar az ügy miatt immár letartóztatásban lévő elnöke adta neki 2018 májusa és 2021 júliusa között, igaz, az ügyészség által felsorolt címletek összege 67 millió forintot ad ki.

Völner Pál kedden megjelent ugyan az ügyészségen, de feleslegesen, mert amíg hivatalosan nem gyanúsítják meg, addig kihallgatni sem lehet.


Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: