Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Villámgyorsan szorítja ki az omikron a többi mutánst, elképesztő sebességgel terjed. Közleményben figyelmeztet a az egészségügyi világszervezet, közben az európai országok újra szigorítanak a drámai számok miatt. 

Elképesztő sebességgel terjed az omikron – írja a Life.hu. A mutánst idáig összesen a világ 89 országában azonosították. Az azonban továbbra is kérdéses, milyen mértékű veszélyt jelent az új variáns.

Egy azonban biztos, az omikron minden eddigi mutációnál gyorsabban terjed: az ENSZ szakosított szervezetének adatai szerint háromnaponta másfélszeresére nő a fertőzések száma azonban az országokban, ahol kimutatták.

 

A WHO is úgy látja, az omikron terjedési sebessége messze felülhaladja a deltáét, várhatóan rövidesen ez lesz a domináns változat.

Az Egészségügyi Világszervezet azonban továbbra sem tudja megmondani, hogyan lehetséges, hogy ennyire gyorsan terjed a variáns. Az eddigi adatokból a szervezet szerint azonban kitűnik, hogy a mutáció azokban az országokban is gyorsan terjed, ahol magas az átoltottság, illetve többen már korábban átestek a fertőzésen.

„Továbbra is korlátozott adatok állnak rendelkezésre az omikron klinikai súlyosságát illetően. További adatokra van szükség, hogy megismerjük a súlyossági jellemzőit és azt, hogyan befolyásolja a súlyosságot az oltás, illetve a korábbi védettség” – közölte a WHO sajtótájékoztatóján.

A WHO figyelmeztetett: „Az Egyesült Királyságban és a Dél-afrikai Köztársaságban nő a kórházban ápoltak száma, és tekintettel a fertőzöttek számának gyors növekedésére, az egészségügyi rendszereket gyorsan túlterhelhetik”.

Több európai országában és az Egyesült Államokban is sosem látott rekordokat döntenek az omikron okozta fertőzések száma.

Franciaország szigorúan korlátozza, hogy kik léphetnek be az Egyesült Királyságból az országba, Jean Castex miniszterelnök szerint ugyanis „villámgyorsan” terjed a legújabb variáns.

Karl Lauterbach német egészségügyi miniszter az újságíróknak egyenesen úgy fogalmazott, hogy „fel kell készülni egy eddig példa nélküli kihívásra”. Az ország egészségügyi hatósága pénteken 50 ezer, szombaton pedig 42 ezer új fertőzöttet jelentett.

Az Egyesült Királyságban csak pénteken 93 ezernél is több új fertőzöttet regisztráltak, ebből 15 ezer beteg kimutatták, hogy biztosan az omikron variánst kapta el.

Neil Ferguson, a londoni Imperial College epidemiológusa további szigorítások bevezetése nélkül januárban akár napi 3000 omikronos áldozatot sem tart elképzelhetetlennek. Az országban az eddigi csúcsot napi 1800 áldozat jelentette a második hullám idején.

New York államban hétfőn még csak 8000, csütörtökön azonban már 21 ezer új fertőzöttet jelentettek, vagyis néhány nap alatt közel háromszorosára nőtt a pozitív Covid-tesztek száma. Az állam eddigi csúcsát 19 ezer napi fertőzött jelentette.


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: