Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Tegnap tartotta Orbán Viktor az év végi sajtótájékoztatóját, ami három óra hosszú volt. Bár kétségtelen, hogy a „show”-t Novák Katalin államfőnek jelölése vitte el, azért történtek ott még érdekes dolgok. Például, hogy Csurka István idézettel válaszolt Orbán Viktor a magyar zsidóság tévéjének kérdésére…

Orbán Viktor sajtótájékoztatójának nagyobbik részét az újságírói kérdések tették ki, lehetőséget kapott a kérdezésre a magyar zsidóság tévéjének vezetője, Breuer Péter is.

De mielőtt rátérünk arra, hogy hogyan sikerült a rendszerváltozás utáni korszak legnagyobb antiszemita, szélsőjobboldali politikusának, Csurka Istvánnak az idézetével válaszolnia Orbánnak a Heti tévé kérdésére, nézzük meg az előzményeket mert már az is alázás:

Breuer Péter elmondta, hogy a miniszterelnök ez idáig betartatta a zéró toleranciát. Breuer szerint van egy olyan miniszterelnök-jelölt, akit nem nevezett meg, aki b@zihat és vállalhatatlan kijelentéseket tehet.

Orbán szerint ezt nem lehet jogi kérdésekkel rendezni, így marad helye az erkölcsnek és a normáknak. Szerinte a jog nem, de az emberek ezeket a kérdéseket tudják kezelni. Breuer Péter erre elmondta, hogy hiányolja a közfelháborodást. Orbán erre azt reagálta, hogy most választási kampány van, így a különböző oldali médiumok több mindent néznek el a nekik kedves politikusoknak.

Breuer második kérdése arra vonatkozott, hogy találkozott-e már az új német kancellárral és az új izraeli miniszterelnökkel.

Orbán erre azt válaszolta, hogy nem jó a lapjárása a nemzetközi politikában, mert a barátai, akikkel nem csak politikai együttműködést alakított ki, hanem baráti viszonyt is ápolt, azok vereségeket szenvedtek.

Orbán szerint ezért nem hívta meg  az USA Magyarországot  a demokrácia konferenciára, mert ő Trump barátja és szerinte azért nem találkozott vele az új izraeli miniszterelnök, mert mindenki tudja róla, hogy ő Benjamin Netanjahu barátja. Sok vitája volt Merkellel, de mégis csak egy kereszténydemokrata kancellár volt, most meg egy szociáldemokrata kancellár került Németország élére.

Majd itt idézett Csurkától: „de hát istenem, ahogy Csurka István mondta, hol kerék, hol talp” tehát most gyalog megyünk, aztán meglátjuk mi jön ki ebből.

Csurkától érted. Jó legalább nem Szálasi idézet hagyta el Orbán ajkát… azonban ami külön érdekes, hogy Breuer Péter nem kérte ki, hogy Magyarország egyetlen zsidó tévéjének a kérdésére Orbán Csurka idézettel válaszolt. Attól a Csurka Istvántól, akinek a politikai életműve leginkább a kétpofára zsidózás volt. Maradjunk annyiban, hogy politikus így még nem alázta meg a magyar zsidóságot, ahogy Orbán ezt megtette.

Hogy Breuer Péternek is igaza legyen, mi nagyon bízunk benne, hogy most nem marad el a közfelháborodás.


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: