Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Személyiségi jogai megsértése miatt bírósághoz fordult az állítólagos milliárdos vagyonnal rendelkező, a sajtóban csak csengeri örökösnőként ismert P. Mária. A Blikk információi szerint sérelemdíjat és bocsánatkérést követel Kósa Lajostól. A lap úgy tudja: az előzetes letartóztatásban lévő asszonyt az bőszítette fel, hogy a fideszes politikus csalónak nevezte őt.

P. Mária ügyvédje a Blikknek elmondta: beadta a keresetet, amelyben védence azt kéri, kérjen tőle bocsánatot Kósa Lajos és fizessen neki 2,5 millió forint sérelemdíjat, „mert több nyilatkozata is személyiségi jogot sértő, rágalmazó és becsületsértő volt”. Köztük az, amelyben Kósa Lajos azt állította róla, hogy csaló, csalásért már el volt ítélve. Az ügyvéd azonban közölte: ez nem igaz, még büntetőeljárás sem volt folyamatban a csengeri örökösnő ellen korábban. A Debreceni Törvényszék befogadta a keresetlevelet, csak arra várnak, hogy kitűzzék a tárgyalást.

A Blikknek azt is elmondta az ügyvéd, hogy P. Mária jó hírnévnek örvendett, Kósa Lajos baráti köréhez tartozott Csengeren, és több tízmilliós adományokkal támogatta az iskolákat, illetve különböző jótékonysági szervezeteket. Továbbá arra hívta fel a figyelmet: attól, hogy P. Mária előzetesben van pillanatnyilag, az ártatlanság vélelme őt is megilleti.

A lap felidézte: P. Máriát azzal vádolják, hogy 780 millió forintot csalt ki a mesés öröksége ígéretével hiszékeny emberekből. Az asszony azt állította, 1300 milliárd forintot örökölt Németországban elhunyt édesapjától, de a pénzhez nem tud hozzájutni. A vádlott szerint Kósa Lajos ajánlotta fel neki, hogy segít megszerezni a vagyont.

A Blikk emlékeztetett rá, idén februárban birtokukba került ajándékozási szerződések szerint a harmadik legnagyobb francia bank – amelyről az örökösnő állította, 99 százalékos tulajdonában áll – 24 százalékát kapta volna meg Kósa Lajos, amit ő „köszönettel elfogadott”.

Semmiféle jogcímen, semmilyen összeget, vagyoni értéket soha nem fogadtam el, nem vettem át, sem a bíróság előtt álló személytől, sem mástól. Minden egyéb állítás alaptalan
– közölte korábban a fideszes politikus, aki azt is hozzátette: a bírósági eljárás lezárásáig nem nyilatkozik az ügyről.

Akinek nincs meg a teljes történte, csaknem négy év telt el azóta, hogy a Magyar Nemzet 2018. március elején cikksorozatban hozott nyilvánosságra néhány, közjegyző által hitelesített szerződést, amely a csengeri Sz. Gáborné M. Mária és Kósa Lajos országgyűlési képviselő között köttetett egy gigantikus örökségről.

Kósa Lajos még 2013. január végén a megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszterként arra vállalkozott magánjogi szerződésbe foglaltan, hogy több mint 4,3 milliárd euróért államkötvényt vásárol M. Mária képviseletében. Az 1300 milliárd forintnyi összeg M. Mária öröksége lett volna. Ha lett volna örökség.

A Magyar Nemzet által közölt leleplező írások arról szóltak, hogy Kósa Lajos 2013. január 28-án szerződést kötött arra, hogy a csengeri nő eurómilliárdjait kezelheti, úgy, hogy a pénzt az FHB-ban egy befektetési számlán államkötvényt vásárolva elhelyezi.

Kósa Lajos és a megbízója 2013. szeptember 26-án közjegyzői okiratba foglalja, hogy a nő 2 633 445 eurót ajándékoz Kósa Lajos édesanyjának. Ebben a dokumentumban azt állítja magáról a csengeri örökös, hogy a kisrepülőket üzemeltető svájci Altenrhein Aviation AG résztulajdonosa, és jogot ad Kósa Lajosnak, valamint Czakó Jánosnak, hogy a cég 2013-as és 2015-ös részvényesi találkozóján képviseljék őt.

2015. január 12-én okirat készül arról, hogy a nő meghatalmazza Kósa Lajost, hogy az általa tulajdonolt, Crédit Industriel et Commercial párizsi bank által kibocsátott részvények felett rendelkezzen, de azokat nem adhatja el, és az osztalék sem az övé.

Kósa Lajos és a megbízója 2015. február 2-án közjegyző előtt ismét okiratba foglalják a már említett pénzkezelési megbízást, belefoglalva, hogy április 30-ig meg kell kezdődnie a tranzakciónak.

2018 tavaszán, amikor megjelent a Magyar Nemzet első cikke a képviselő megbízásáról, Kósa Lajos első reakciója az volt, hogy ő semmit nem tud a hihetetlen vagyon állítólagos örököséről, csak a csengeri nő ügyvédjét ismeri távolról.

Aztán néhány óra elteltével, este már arról beszélt, hogy hiteles a Magyar Nemzet által közzétett közjegyzői okirat. A magyarázat úgy hangzott, hogy a csengeri hölgy „meggyőző iratokat mutatott neki” az örökségéről. Elmondta azt is, hogy M. Mária 2012-ben kereste meg őt, mert megbízott benne. Ugyanakkor Kósa már az első cikk megjelenése napján és még másnap is igyekezett szélhámosnak beállítani M. Máriát, akiről elmondása szerint ő már 2016-ban sejtette, hogy szélhámos.

Akkor lezártam magamban, hogy ez szélhámosság, kamu – fogalmazott a miniszter. Kósa elmondta azt is, hogy a csengeri polgármestertől azt hallotta, hogy a hölgy a nagy örökségére hivatkozva kölcsönöket kért és kapott, és emiatt fel is jelentették, és rendőrségi eljárás van folyamatban.

Ezután a Magyar Nemzet újabb cikket közölt az ügyről, amelyből kiderült, hogy nemcsak kötvényvásárlásra szóló megbízási szerződést kötött Kósa a közjegyzőnél, hanem egy olyan szerződést is kötöttek a csengeri nő örökségére, amelyben M. Mária 800 millió forintot akar ajándékozni Kósa Lajos édesanyjának. Ezen az iraton pedig minden olyan adat szerepel, a képviselő anyjának bankszámlaszámát is beleértve, ami a pénz átutalásához szükséges. Kósa Lajos képviselő erre már nem tudott vagy nem akart magyarázatot adni, mindössze annyit mondott, hogy megteszi a feljelentést az ügyben.


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: