Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Alig van két hete, hogy 2021. december 16-án megtörtént az ünnepélyes átadása hazánk legújabb stadionjának a Népligetben, kiderült, hogy a mellette lévő felüljáró olyan rossz állapotban van, hogy 2022. január 1-től a buszok sem hajthatnak rá fel.

A 2022-es kézilabda Európa Bajnokságra épült új népligeti stadiont a szurkolók egész biztos, hogy nem fogják tudni busszal megközelíteni a belváros irányából, csak komoly kerülővel, ugyanis a Népligeti felüljáró olyan rossz állapotban van, hogy arra nem hajthatnak fel a tömegközlekedési járművek.

A Telex írja, hogy a Népligeti felüljáró több éve vár a felújításra, a szükséges korszerűsítési munkák elmaradtak az elmúlt évtizedekben, írja közleményében a BKK. Mivel a korszerűsítésre sem a Fővárosi Önkormányzatnak, sem a BKK-nak nincs pénze, nincs mit tenni: a felüljárót 2022. január 1-től lezárják a 12 tonnánál nehezebb járművek elől.

 

Így az Üllői úton közlekedő csuklós autóbuszok sem hajthatnak fel rá. A korlátozás miatt a BKK 100E repülőtéri gyorsjárata januártól kevésbé lesz gyors, ugyanis az átkelőt elkerülve, a Népligeten át közlekedik mindkét irányban, emiatt néhány perccel nő a menetideje.

A személygépkocsival közlekedők továbbra is biztonságosan használhatják az átjárót, amelynek állapotát a BKK és a Budapest Közút szakemberei folyamatosan vizsgálják. A felüljáró állapotáról, a rozsdás korlátokról, kilátszó betonvasakról, virágzó gazokról, lehulló beton elemekről a Járókelő.hu oldalon évek óta gyűlnek már a bejelentések.

A közleményben az áll: sok más budapesti átkelőhöz, hídhoz hasonlóan a népligeti felüljáró esetében is elmaradtak a szükséges korszerűsítési munkák az elmúlt évtizedekben, így a főváros egy újabb felüljárót örökölt, amelynek közlekedési szerepe kiemelt, ugyanakkor rendkívül rossz állapotban van, és mielőbbi felújításra szorul. A korszerűsítéséhez szükséges forrással azonban jelenleg sem a fővárosi önkormányzat, sem a BKK nem rendelkezik – tették hozzá.

A Népligeti Stadion projekt építésének összege 116 milliárd forint volt a közbeszerzéskor, a Népligeti Felüljárót ennek a pénznek a töredékéből fel lehetett volna újítani.


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: