Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Hivatali visszaélés és zsarolás gyanúja miatt feljelentést teszek, miután Farkas Flórián utódja egy hangfelvétel szerint szerződéseket ajánlott azoknak a roma képviselőknek, akik „bekerülnek a körbe”, azaz „megfelelően szavaznak”- írja Facebookján Hadházy Ákos ellenzéki képviselő

Hadházy arra is felhívja a figyelmet, hogy Sztojka Attila fenyegetőzött is, hogy BM-es politikusként tudja, hogy ki mit csinált és kivel beszélt . A módszer egyébként nem új. Farkas Flórián a Híd a munka világába program megszavazásáról pl jegyzőkönyvbe mondta, hogy ez a program azért is van, mert ő megígérte a képviselőknek, hogy munkaszerződést fog nekik adni.

Később egy hasonló ügyben, egy másik hangfelvétel ügyében indult is már nyomozás, ott is Farkas Flórián nevében ígértek munkaszerződéseket . Amit a Fidesz roma politikának hív: a legundorítóbb aljasság- összegzi az esett Hadházy

Akinek nincs meg a történet, a Népszava birtokába került ma egy hangfelvétel mely  hangfelvétel szerint a Fideszes roma ügyi kormánybiztos azt is állítja, hogy BM-esként mindenkiről tud sok mindent.

Nem az a cél, hogy rosszul járjatok. Idáig, aki ebbe a körbe beült, szerintem rosszul nem járt” – ezt Sztojka Attila roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos, a Belügyminisztériumhoz tartozó Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság főigazgatója mondta

„A szószólói választást le kell zárni” – adott instrukciót Sztojka Attila a hangfelvételen az ORÖ-s képviselőknek. A folytatásban – részben a Roma Közéleti Akadémia, részben az általa vezetett Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság révén – szerződéseket kínált azoknak a képviselőknek, akik „ebben a körben benne vannak”. Hozzátette, hogy „még fogok hozni lehetőségeket, ebben ne legyen kétségetek”. Beszélt még egyedi támogatásokról is, amelyeket január végén, február elején fizetnek.

„Félre ne értsétek, ez nem megvásárlás, én senkit nem akarok megvásárolni” – nyugtatta meg az egybegyűlteket a kormánybiztos. Mindezért teljesíteni kell, márpedig – idézzük Sztojka Attilát – kétféle teljesítmény van: politikai és szakmai. Azt nem részletezte, hogy értelmezésében mit takar a „politikai teljesítmény” kifejezés. A kormánybiztos az „ORÖ belső ügyeibe nem akar beleszólni”, ám azt többször is jelezte, hogy legalább havonta egyszer rendezni kell hasonló találkozót.

A megbeszélés végéhez közeledve Sztojka Attila kitért rá, hogy „mindenkiről jönnek hírek”. Érzékeltette, hogy a jelenlévők sem kivételek. BM-esként – magyarázta – „mindenkiről tudok sok mindent. Azt is tudom, hogy mikor beszélt kivel, meg hogyan.” Akadt, aki erre egyetlen szóval reagált: „Hoppá!”.


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: