Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A lehető legrosszabb időpontban kellett elkezdenünk gyűjteni az aláírásokat – mondta Karácsony Gergely főpolgármester az Egyenes beszédben, aki szerint most már 100 ezer aláírás környékén járhatnak, a tegnapi nappal sikerült is berobbantani a folyamatot.

Arra a kérdésre, hogy a korábbi célokkal szemben miért nem lett meg év végérére a 200 ezer aláírás, Karácsony úgy reagált: az ünnepekkor az embereknek más dolga is van, mint hogy aláírjanak. Viszont most azt látják, hogy sorba állnak az emberek a pultok előtt.

Határidőt nem tud mondani, de addig biztosan meglesz a 200 aláírás, amíg közjogilag kiírható a népszavazás, az január 15-ét jelenti.

Meg kell mutatni, hogy az ellenzék egységes, nem magától értetődő dolog, időnként itt van az ideje – mondta a főpolgármester annak kapcsán, hogy vannak viták, de az a kérdés, ezeket tudják-e rendezni.

Szerinte az ellenzéknek újra az utcán kell lenni, beszélni az emberekkel, mert a médián és a Facebookon keresztül nem fog menni ennek a kampánynak a megnyerése.

Az ellenzék legfontosabb üzenete szerinte az, hogy vissza kell adni a politikát az embereknek, hogy a politikai az emberek valódi problémáiról szóljon, a kormányzás ne uralkodás legyen, hanem szolgálat.

Ma Magyarországon 16 hónapba kerül átlagosan, amíg valaki állást talál, ehhez képest ma az álláskeresési járadék 3 hónap. Szerinte ezen felül a Fudan története illusztrálja legjobban, hogy a jelenlegi kormány mennyire nem foglalkozik az emberek érdekeivel.

Színvallásra kell kényszeríteni a Fideszt: ha ezek a kérdések nem lesznek ott áprilisban a kormány kamu-népszavazásával, akkor világosan el tudjuk mondani, hogy ez azért van, mert a Fidesz fél – mondta Karácsony, akinek határozottan az az álláspontja, hogy közjogi értelemben a Fudan-népszavazás beéri a választásokat.

Január 17-én fog a Városháza eladását vizsgálóbizottság ülésén beszélni. Karácsony szerint “politikai analfabétizmus alakult ki a Fidesz körében, nem tudnak olvasni”. Szerinte a tények egyértelműen le vannak írva, nincs ügy, nem akarják eladni a Városházát.

Azt is elárulta, hogy baromságnak tartja a vizsgálóbizottságot, viszont elvi kérdés nála, hogy engedni kell, ha az ellenzék kéri.

Maradnak az elvonások, a fővárosi költségvetést 50 milliárdos hiánnyal fogadták el. Nem lát mást, mint hogy új kormánnyal újra kell tárgyalni a finanszírozási kérdéseket. Szerinte nagyon rossz forgatókönyv lenne Budapest számára, ha maradna a jelenlegi kormány.


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: