Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ujhelyi István szerint a magyar kormány nem segítette a keleti vakcinával oltottakat. Brüsszeli jegyzőkönyvek bizonyítják, hogy az Orbán-kormány cserbenhagyta a keleti koronavírus elleni vakcinával oltott magyarokat – mondta az MSZP-Párbeszéd európai parlamenti (EP-) képviselője kedden.

A szocialista Ujhelyi István a Facebook-oldalán közvetített online sajtótájékoztatón azt mondta, bár a magyar kormány delegáltjának számtalan alkalommal lett volna lehetősége az illetékes szakmai bizottságban javaslatokkal élni az uniós engedéllyel nem rendelkező vakcinával oltott magyarok szabad utazása érdekében, ezt az ülések kikért dokumentumai szerint nem tette meg.

Hozzátette: legalább kétmillió olyan magyar állampolgár van, aki miután kényszerből keleti vakcinát kapott, kimarad az egységes uniós Covid-igazolvány rendszeréből. Elmondta, ők nem minősülnek teljesen oltott személynek, így például a munkavállalás, tanulás, esetleg ingázás miatti utazásukkor hátrányos megkülönböztetésben részesülnek.

Az EP-képviselő közölte, lobbizni kezdett, hogy legalább a harmadikként felvett uniós engedélyezésű oltás bekerülhessen az uniós Covid-igazolványba. Hozzátette: Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke jelezte neki, hogy az egészségbiztonsági szakbizottság ülésén napirendre veszik ezt a kérdést.

Ujhelyi István elmondta, kikérték a szakbizottság üléseinek jegyzőkönyveit, amelyből kiderült, 2021 szeptembere óta a Fidesz-kormány delegáltja egyetlenegyszer sem vetette fel a keleti oltóanyaggal oltott magyarok utazási korlátozásainak problémáját. Úgy összegzett: a kormány hazudik és észre sem veszi, hogy a döntéseivel milyen nehézségeket okozott sok százezer magyarnak. A Fideszt a járványkezelésben csak a politikai és az anyagi haszonszerzés érdekli – fogalmazott.


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: