Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Gatter László, a Fővárosi Bíróság korábbi elnöke az ATV Egyenes Beszéd című műsorában a Völner-ügyről beszélt részleteiben, azonban kiemelte, hogy ügyvédként fejti ki véleményét, nem a volt pozíciója a lényeg.

„Nincs rendben, hogy szabadlábon van, azt kell mondanom. Magam is védek olyan magyar állampolgárt, akit korrupcióval gyanúsított meg az Ügyészség, és ennek ellenére hat hónapig volt letartóztatásban, nem ekkora súlyú korrupciós ügyről beszélünk, tessék érteni, sokkal kisebb súlyú” – magyarázta Gatter az általános eljárást korrupciós ügyekben. Első sorban azért is fontos a letartóztatás, mivel így ki lehet küszöbölni az olyan veszélyes tényezőket, mint összebeszélés, bizonyítékok megsemmisítése.

„A bíróság arról dönt, amit az ügyészség odavisz” – hangsúlyozta a volt elnök, majd hozzátette, valószínűleg azért nincs letartóztatva Völner Pál, mivel nem indítványozta az ügyészség. Ez pedig teljesen eltér a szakmai gyakorlattól.

Lényegében semminek nem tűnik az a telefonbeszélgetés Gatter László szerint, egy sima szívességkérésnek hangzik, ami általános dolog a társadalomban. A korrupciónál kulcselem, hogy kapni/adni kell valamit a „szívességért” cserébe.

A Végrehajtói Kar nagyon szoros kapcsolatban volt a Pécsi Tudományegyetemmel, ami először jó dolognak is tűnhet, azonban más a helyzet abban a szituációban, amikor a Végrehajtói Kar megújítására azért került sor, mert jogi diplomára van szükség a pozíciók betöltéséhez, most pedig olyanokat lehet hallani, hogy meggyorsítani, segíteni kell valakinek a vizsgákon való átjutásban – fejtette ki az ügyvéd.

A múlt héten jelent meg a Magyar Közlönyben a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatóságának elnökének, Bíró Marcellnak a rendelete arról, hogy a jövőben hogyan kell elbírálni a végrehajtói állás-pályázatokat. A jogi irat szerint a hatóság elnöke eredménytelennek nyilváníthatja a pályázatot, ha azt állapítja meg, hogy egyik jelölt sem alkalmas az álláshely betöltésére.

Gatter szerint ez biztosan nem jó így, túl tág a jogkör, ami azt eredményezheti, hogy mindig az lesz kinevezve, akit ki akarnak nevezni.

A Pegasus-ügy kapcsán elmondta, hogy Völner Pál biztosan nem adott saját magára engedélyt, azonban a lehallgatás engedélyezése és a büntetőeljárás jogi szabályozása nagyon fontos, hogy felülvizsgálatra kerüljön.

Nem érzett összefüggést a korrupciós és a lehallgatási botrány között a Fővárosi Bíróság volt elnöke, úgy gondolja, hogy túl sok mindent hallhattak a lehallgatások során, így voltak olyan dolgok, amiket már nem lehetett lesöpörni az asztalról.


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: