Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Több dolgozó is távozott a 14 csatornát működtető TV2 Csoporttól. A csoportos távozások oka egy technikai átállás, melyet február elején tervez meghozni a cég véglegesen. 

 

A cég vezetői ragaszkodnak az új adásszerkesztő rendszer bevezetéséhez, a dolgozók azonban úgy gondolják, ez hatalmas visszalépés, és nemcsak a munkát nehezítené meg az új szoftver, de akár az adáslebonyolítás is veszélybe kerülhet.

A Media1 tudta meg, hogy egyszerre több adásszerkesztő is felmondott a csatornánál. Elmondásuk szerint a munkakörülmények is rosszak a cégnél, de a legfőbb ok egyértelműen az átállás. Elmondták, hogy a szoftverrendszer, amelyre a tervek szerint február 8-án állnak át véglegesen, sokkal kisebb tudású, mint az eddigi.

Az eddig használt szoftver magyar fejlesztésű, és kifejezetten a TV2 igényeire volt fejlesztve, az új azonban még magyarul sem tud, valamint olyan alapvető funkciók sem működnek benne, mint a Crtl+C Ctrl+V-vel történő másolás és beillesztés. A dolgozók elmondása szerint az új szoftver nem egy ilyen sok csatornát működtető csoporthoz, sokkal inkább egy filmes csatorna rendszeréhez megfelelő.

 

A TV2 dolgozói már többször is jelezték a vezetőség felé írásban a problémákat és hiányosságokat az új rendszerrel kapcsolatban, a cégvezetés azonban mégis ragaszkodik hozzá.

A teljes átállás után egy probléma esetén az is előfordulhat, hogy az előző napi adást kell ismételni a csatornákon, valamint a reklámblokkok túl hosszúak vagy túl rövidek lehetnek. Amennyiben túllépik a megengedett reklámidőt, a Médiatanács kemény bírságot szabhat ki rájuk, abban az esetben viszont, ha egy vagy több reklám nem kerül leadásra, a hirdetőket kell kompenzálni. Bármely esetben is, a dolgozók attól tartanak, hogy ezen károkat a munkavállalókon fogja levezetni a vezetőség, fizetésmegvonással vagy -csökkentéssel.

„De szerintem nincs az a munkaügyi bíróság, amelyik azok után, hogy a dolgozók számos alkalommal írásban figyelmeztették a cégvezetést arra, hogy a munkaeszköz alkalmatlan a munkavégzésre, ne a beosztottak javára ítélne” – mondta az egyik dolgozó a Media1-nek.

A portál a TV2 sajtóosztályát is megkereste az üggyel kapcsolatban, akik elmondták, hogy az átállás azért szükséges, mert a csatorna rengeteget bővült az utóbbi időben és a jelenlegi rendszer már nem tudja megfelelően kiszolgálni a csatorna növekvő portfolióját.


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: