Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Bevégeztetett! A következő 4 évben a cigányoknak nem lesz parlamenti szószólója! Agócs János 23 óra 59 perckor bezárta a jelöltállító közgyűlést, a Fidesz addig kavart ameddig pofára esett: nem tudtak listát állítani a romák- számolt be a Romnet. 

Hajnalban, több mint 12 órás tanácskozás után kiabálásba és lökdösődésbe fulladt az Országos Roma Önkormányzat jelöltállító közgyűlése. A testületnek február 1-ig kellett volna jelölnie valakit a roma nemzetiségi lista élére, aki legalább szószólóként, de megfelelő szavazat mellett akár országgyűlési képviselőként is reprezentálhatta volna a magyar cigányságot a Parlamentben.

A hétfői ORÖ közgyűlésről Hidvégi Balogh Attila, a RomNet főszerkesztője tudósított a Facebook oldalán.

A képviselőknek abban sem sikerült megegyezni, hogy milyen feltételek mellett hajlandóak szavazni a jelölt személyéről. Novemberben szavaztak először, akkor meglepetésre nem a az Orbánt támogató Lungo Drom embere, a cigányság jelenlegi szószólója lett a jelölt.

Farkas Félixnél ugyanis több szavazatot kapott az ORÖ elnöke, Agócs János. Csakhogy Fideszék nem fogadták el az eredményt, a Lungo Drom az Alkotmánybírósághoz fordult és eljárási hibákra hivatkozva megsemmisítették a novemberi szavazás eredményét.

Januárban a Népszava nyilvánosságra hozott több hangfelvételt, amelyben különböző alkalmakon a romaügyi kormánybiztos fenyegetőzik és erősen utalgat az ORÖ tagjainak arra, jobban teszik, ha a kormánypártok érdekeinek megfelelően állítják össze a nemzetiségi listát.

Ezekkel az előzményekkel próbáltak hétfőn listát állítani. Agócs János egy ponton azt ajánlotta, visszalép a jelöltségtől, ha azt Farkas Félix is megteszi. Ám a lungo dromos politikus hajthatatlan volt.

Hajnali három óra után arról is döntöttek, hogy a jövő héten egy rendkívüli közgyűlést tartanak majd, ahol az Országos Roma Önkormányzat feloszlatásáról fognak szavazni a képviselők.

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: