Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:

Tóth Bertalan, az MSZP elnöke Facebookon reagált Orbán Viktor tegnapi Kossuth rádiós nyilatkozatára:

Orbán szerint épül az ország, a nemzeti vagyon nő, az szja-t visszaadják a családoknak, felépülnek a dolgok, és szerinte a sikeres fejlődés cáfolja a korrupciós kritikákat. Orbán szerint „egy korrupciótól szenvedő ország nem előre megy”, de szerinte Magyarország előre megy. Ezt mondta a közszolgálatinak mondott propaganda rádióban. A cinizmus- és hazugságmérő megint kiakadt!

Orbán szerint tehát, ha Magyarország előre megy, akkor a korrupció nem fékezi a fejlődést! Ezzel csak két hiba van:

1. nem megy előre, fokozatosan hátrébb sorolódunk a fejlettséget mutató európai ranglistákon,

2. a korrupciós és a halálozási statisztikákban csúcson vagyunk!
Persze, megint nem beszélt a közel 42 ezer COVID-áldozatról, az égbe szökő inflációról, az elértéktelenedő nyugdíjakról, fizetésekről, és egy szóval sem említette a megalázóan alacsony fizetésért, túlterhelve dolgozó pedagógusokat, sem a Völner-Schadl fideszes korrupciós botrányt, amely már a Karmelitáig ér…
Szégyen!

Stadionok, hatvanpusztai uradalmak, hirtelen szerzett földekből kinövő kastélyok valóban épülnek, és a fideszes politikusok vagyona nő. Ez azonban nem mondható el a tanárokról, a kórházi ápolókról, a szociális ágazatban dolgozókról.

Ha egy ország előre megy, az látszik például az emberek egészségi állapotán, az életkor emelkedésén, a diákok teljesítményén, a képzettek, diplomások számának arányának növekedésén, az infláció kordában tartásán.

Ha például az uniótól 2010 óta érkezett 17 ezer milliárd forintot a magyar emberek egészségébe, oktatásába, a társadalom megerősítésére fordították volna, ma kevesebb áldozata lenne a COVID-nak, kevesebb jól képzett fiatal hagyta volna el az országot a jobb élet reményében, nem a csirkefarhát lenne az árbefagyasztással érintett termékek középpontjában, kevesebb ember fagyna meg a saját fűtetlen otthonában, és kevesebben fűtenék az utcát a rosszul szigetelt otthonaikból.

És nem maradtunk volna le fizetésekben, nyugdíjakban, életszínvonalban a szlovákoktól, csehektől, lengyelektől.

Az Egységben Magyarországért szövetség részeként az MSZP azt az álláspontot képviseli, hogy csökkenteni kell a társadalom szétszakítottságát, és olyan országot kell építeni, ahol a tisztességgel dolgozó embereket nem fenyeget a lecsúszás, a szakképzetteket nem fenyegeti a dolgozói szegénység, nem kell gondolkodni a “hányadika is van ma” kérdésén, amikor bevásárolni kell menni; ahol a munkájukat vesztett emberek át tudják vészelni azt az időszakot, amíg új állást találnak; ahol a nyugdíj biztosítja a létfenntartást az idős embereknek; ahol a gyermekek, fiatalok a tehetségük kibontakoztatásához segítséget kapnak, függetlenül attól, hogy gazdagok-e a szülei vagy sem.

Április 3-án ezért kell nemet mondani az orbáni cinikus, korrupt, embertelen politika folytatására, és igent mondani egy szabad, igazságos esélyteremtő politikára, amelyet az Egységben Magyarországért szövetséget alkotó pártok képviselnek.


Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: