Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Tóth Bertalan, az MSZP elnöke Facebookon reagált Orbán Viktor tegnapi Kossuth rádiós nyilatkozatára:

Orbán szerint épül az ország, a nemzeti vagyon nő, az szja-t visszaadják a családoknak, felépülnek a dolgok, és szerinte a sikeres fejlődés cáfolja a korrupciós kritikákat. Orbán szerint „egy korrupciótól szenvedő ország nem előre megy”, de szerinte Magyarország előre megy. Ezt mondta a közszolgálatinak mondott propaganda rádióban. A cinizmus- és hazugságmérő megint kiakadt!

Orbán szerint tehát, ha Magyarország előre megy, akkor a korrupció nem fékezi a fejlődést! Ezzel csak két hiba van:

1. nem megy előre, fokozatosan hátrébb sorolódunk a fejlettséget mutató európai ranglistákon,

2. a korrupciós és a halálozási statisztikákban csúcson vagyunk!
Persze, megint nem beszélt a közel 42 ezer COVID-áldozatról, az égbe szökő inflációról, az elértéktelenedő nyugdíjakról, fizetésekről, és egy szóval sem említette a megalázóan alacsony fizetésért, túlterhelve dolgozó pedagógusokat, sem a Völner-Schadl fideszes korrupciós botrányt, amely már a Karmelitáig ér…
Szégyen!

Stadionok, hatvanpusztai uradalmak, hirtelen szerzett földekből kinövő kastélyok valóban épülnek, és a fideszes politikusok vagyona nő. Ez azonban nem mondható el a tanárokról, a kórházi ápolókról, a szociális ágazatban dolgozókról.

Ha egy ország előre megy, az látszik például az emberek egészségi állapotán, az életkor emelkedésén, a diákok teljesítményén, a képzettek, diplomások számának arányának növekedésén, az infláció kordában tartásán.

Ha például az uniótól 2010 óta érkezett 17 ezer milliárd forintot a magyar emberek egészségébe, oktatásába, a társadalom megerősítésére fordították volna, ma kevesebb áldozata lenne a COVID-nak, kevesebb jól képzett fiatal hagyta volna el az országot a jobb élet reményében, nem a csirkefarhát lenne az árbefagyasztással érintett termékek középpontjában, kevesebb ember fagyna meg a saját fűtetlen otthonában, és kevesebben fűtenék az utcát a rosszul szigetelt otthonaikból.

És nem maradtunk volna le fizetésekben, nyugdíjakban, életszínvonalban a szlovákoktól, csehektől, lengyelektől.

Az Egységben Magyarországért szövetség részeként az MSZP azt az álláspontot képviseli, hogy csökkenteni kell a társadalom szétszakítottságát, és olyan országot kell építeni, ahol a tisztességgel dolgozó embereket nem fenyeget a lecsúszás, a szakképzetteket nem fenyegeti a dolgozói szegénység, nem kell gondolkodni a „hányadika is van ma” kérdésén, amikor bevásárolni kell menni; ahol a munkájukat vesztett emberek át tudják vészelni azt az időszakot, amíg új állást találnak; ahol a nyugdíj biztosítja a létfenntartást az idős embereknek; ahol a gyermekek, fiatalok a tehetségük kibontakoztatásához segítséget kapnak, függetlenül attól, hogy gazdagok-e a szülei vagy sem.

Április 3-án ezért kell nemet mondani az orbáni cinikus, korrupt, embertelen politika folytatására, és igent mondani egy szabad, igazságos esélyteremtő politikára, amelyet az Egységben Magyarországért szövetséget alkotó pártok képviselnek.


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: