Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Tízből hat ellenzéki számára egyértelmű, hogy Orbán Viktor azért bojkottálja az eseményt, mert fél, hogy alulmarad – derült ki a Publicus Intézet felméréséből.

A kormány és sajtója azt sulykolja, hogy Orbán Viktornak nincs érdemi kihívója, a többség azonban úgy látja, a miniszterelnök fél a kellemetlen témáktól vagy tart attól, hogy alulmarad. Az emberek kétharmada bizonyosan megnézne egy miniszterelnök-jelölti vitát, további öt százalékuk valószínűleg leülne a tévé elé, ha a kormányfő és Márki-Zay Péter ellenzéki miniszterelnök-jelölt egymásnak feszülnének, s csak alig negyedüket nem érdekelné egy ilyen műsor – derült ki a Publicus Intézet a Népszava megbízásából készített közvélemény-kutatásából.

A Publicus Intézet kutatásának eredménye azt mutatja, az ellenzéki szavazók sokkal jobban várnának egy ilyen vitát, ugyanis 93 százalékuk szeretné látni, hogy Orbán végre ki mer állni kihívója ellen – leginkább a jobbikosok, a DK-sok és a momentumosok.

Ezzel szemben a kormánypárti szavazóknak csak alig több mint a felét mozgatja meg a miniszterelnök-jelöltek esetleges csörtéje. Ilyenre 2006, vagyis az emlékezetes Gyurcsány-Orbán-vita óta nem akadt példa, ugyanis a Fidesz elnöke immáron a negyedik országgyűlési kampányban nem hajlandó kiállni. A kormánypárti szavazók relatív közönyében vélhetően komolyan közrejátszik a Fidesz kommunikációja.

A kutatás azt is firtatta, hogy az emberek szerint Orbán miért nem vállalja a vitát. A válaszadók harmada szerint Orbán Viktor fél, hogy kellemetlen témák kerülhetnek szóba, 29 százalékuk szerint viszont a vereségtől tart, s ötödük véli úgy, hogy a miniszterelnök nem akar egyenlő félként mutatkozni riválisával.

Utóbbi gondolatot a kormánypárti szavazók 29, az ellenzékiek 12 százaléka elképzelhetőnek tartja, a kellemetlen témák miatti kihátrálást a kormányváltást akarók 57 százaléka látja indokként, míg a Fidesz-KDNP szimpatizánsainak viszont értelemszerűen csak elenyésző része, négy százalékuk.

Végül tízből hat ellenzéki számára egyértelmű, hogy Orbán azért bojkottálja a vitát, mert fél, hogy alulmarad, persze a kormányfő hívei ezt csekély, három százaléknyi kivétellel elképzelhetetlennek tartják.


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: