Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Elhunyt Dr. Schwarcz Tibor az MSZP volt országgyűlési képviselője, orvos, a tudomány doktora, szakközgazdász- tájékoztat közleményében az ellenzéki párt

1947. június 21-én született Oroszlányban egy régi bányász család sarjaként.
1969-ben Tatabányán kötött házasságot, felesége, Pálfalvi Gyöngyivel, akivel két gyermekük született, Tibor és Gyöngyi.

Családja 1950-ben, 3 éves korában költözött Tatabányára, ott végezte az általános és a középiskolát. 1965-ben érettségizett az Árpád Gimnáziumban. 1965-1971 között a Szovjetunióban tanult, a Sztavropoli Orvostudományi Egyetem Általános Orvosi Karán szerzett diplomát.

1972-1973-ban egy évig a Tatabányai Egészségügyi Szakközépiskolában tanított; ugyanitt később 1979-ig szakfelügyelő volt. Emellett 1973-tól másfél évig a tatabányai Alumíniumkohó, 1978-tól 1994-ig a Tatabányai Vízmű Vállalat üzemorvosa.
1974-ben a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen patológus szakorvosi vizsgát tett.

1984-tõl 1989-ig levelező szakon aspirantúrát folytatott Leningrádban, amelynek befejeztével 1989-ben megvédte disszertációját, és az orvostudomány kandidátusa címet szerzett. Patológiával, illetve aspirációs cytológiai vizsgálatokkal foglalkozik, számos tudományos cikke jelent meg a fenti témákban hazai és külföldi szakfolyóiratokban.

1988-1989-ben a megyei kórház oktatási-tudományos igazgatóhelyettese lett, 1992-tõl újra betölti e funkciót. 1990-ben az MSZP tatabányai szervezetének az elnöke volt.
1993-tól a párt országos választmányának a tagja. A Magyar Köztársaság országgyűlési képviselője 4 cikluson keresztül, 1994-től 2010-ig. Az Országgyűlés szociális, illetve az egészségügyi állandó bizottságában dolgozott, és tagja volt az MSZP-frakció szociális és egészségügyi munkacsoportjának.

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara létrehozásában elévülhetetlen érdemei vannak. Több kitüntetéssel is büszkélkedhetett: Kiváló Munkáért Kitüntetés, Miniszteri Dicséret, A Magyar Gyógyszerész Kamaráért, és Megyei Főigazgatói Dicséret. Több évtizedes példaértékű munkájának elismeréseként decemberben a Tatabánya MJV Szabó Ignác díját vehette át.

Szakértelmét, hozzáértését még politikai ellenfelei is elismerték, az MSZP frakcióban is mindig számítottak tudására, munkájára. A Magyar Szocialista Párt közössége részvétét fejezi ki szerető felesége és egész családja felé! Fájó szívvel búcsúzunk! Nyugodj békében!


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: