Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Több ezren vettek részt az ellenzék által szervezett tüntetésen az orosz nagykövetség előtt, hogy az orosz agresszió ellen tiltakozzanak. Az élő közvetítésében is látni lehetett, hogy többen ukrán zászlóval érkeztek, és azt skandálták, „ruszkik, haza!”, „Putyin, menj haza!” és „Stop Putin! Stop War!” Külföldi tüntetők is vannak.

„Nincs pávatánc” – mondta tudósítónknak a DK-s Vadai Ágnes a tüntetés előtt. Keveselte Orbán Viktor délelőtti fellépését, szerine a miniszterelnök nem ítélte el az orosz agressziót, és határozottabban kellene fellépnie. (Orbán délelőtti videójában azt mondta: „elítéljük Oroszország katonai fellépését”.)

Kunhalmi Ágnes (MSZP) szerint, ha kormányváltás lesz, azzal az egész EU jól jár. Ezt párhuzamba állította azzal, hogy az új német kormány felfüggesztette az Északi Áramlat 2 engedélyezését, amit szerinte az előző nem tett volna meg.

Felszólalt a Vígszínház kárpátaljai származású színésze, Józan László is. Azt mondta, gyerekkorában békében éltek Ukrajnában. Bízott egy szabad világban, de most nagyon csalódott, és félti a szeretteit.

Karácsony Gergely beszédében hangsúlyozta Orbán olajozta az Ukrajnát letaroló hatalmi gépezetet A magyarok ezeréves álma, hogy békében, biztonságban és szabadon éljenek Európa közepén, mondta Karácsony Gergely főpolgármester.

Felidézte, mennyire boldog pillanat volt 1848 és 1956 fájdalma után 1989, amikor Orbán Viktor a Hősök terén azt mondta, „ruszkik haza”. De mára elfelejtette, miről szónokolt annak idején, és olajozta az Ukrajnát letaroló hatalmi gépezetet.Karácsony azt mondta, az orosz néppel is együtt kell érezni: „nem az orosz nép ellen tüntetünk, hanem az orosz diktátor ellen”.

Bejelentette, hogy pénteken ukrán nemzeti színekkel világítják ki a Halászbástyát. Bár ez nem állítja meg Putyint, „itt az ideje, hogy a magyarok 12 év bolyongás után világossá tegyék”, ott van a helyük, ahol együttműködés és béke van, vagyis Európában.

Azt kérte, ha menedéket kell adni az Ukrajnából menekülőknek, „végre egyszer viselkedjünk emberként”. Budapest be fogja fogadni az érkezőket, mondta.

 

Most egy minden másnál nagyobb probléma van, az, hogy háború van Európában– kezdte a felszólalását az Márki-Zay Péter . Hozzátette, hogy ebben az esetben már nem egyszerű fegyveres konfliktusról van szó, hanem egy világrend megrendüléséről.

Miközben ezt a beszédet mondnom, az egyik szavam alatt még él valaki, amikor a másikat kimondom, már nem. Határainktól 200 kilométerre bombák hullanak, emberek halnak meg
– jegyezte meg, hozzátéve, hogy mostanáig fel sem foghattuk, mit jelent, ha háború van. „Azért vagyunk itt, mert békét szeretnénk” – jelentette ki.

Ma este sokkal fontosabb feladat van mindannyiunk előtt, mint Orbán Viktor leváltása (…) Ma ebben az országban nincsenek ellenzékiek és kormánypártiak, ma ebben az országban emberek vannak, magyarok, ukránok és oroszok – hangsúlyozta Márki-Zay. Arról is beszélt, hogy jelenleg egy világrend sorsa forog kockán, amikor csak az EU és a NATO a béke garanciája.

Magyarország történelmében oly sokszor álltunk a rossz oldalra, olyan sokszor megtapasztaltuk már, hogy vezetőink hibás politikája miatt tragédiába torkollott nemzetünk történelme, és emberek haltak meg
– mondta. Majd ennek nyomán Orbán Viktornak fogalmazott meg kéréseket.

Az első, hogy hagyja abba a hintapolitikát, majd csatlakozzon az EU szankcióihoz. Ezután függesszék fel Paks II engedélyezési eljárását. Kérte továbbá, hogy „ne engedje többé, hogy orosz kémek grasszáljanak Budapesten, zavarja el a Nemzetközi Beruházási Bankot”. Végül, de nem utolsó sorban Szijjártót szólította fel, hogy adja vissza a Lavrov orosz külügyminisztertől kapott kitüntetését.


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: