Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Karácsony Gergely, Budapest főpolgármester a Facebookon jelentette be, hogy az általa vezetett város elkezdte a felkészülést a ma hajnalban kirobban ukrán-orosz háború menekültjeinek befogadására. Íme, Karácsony írása:

Putyin háborút indított Európában, a magyar politikai közösség minden tagjának elemi kötelessége az orosz agresszió azonnali és határozott elítélése, a kiállás Ukrajna függetlensége és szuverenitása mellett. Erre kötelez bennünket nem csak európai értékválasztásunk, de kötelez a kárpátaljai magyarság iránti felelősségünk, kötelez 1956 és 1968 emléke is.

A magyar kormány számára itt és most befejeződött a pávatánc. A magyar kormánynak vissza kell szereznie a cselekvőképességét, amit Orbán Viktornak Putyinnal kötött üzletei, és az orosz érdekeknek a magyar és az európai érdekekkel szemben folytatott kiszolgálása béklyóz. Ennek a politikának most kell véget vetni. Magyarország biztonságát, az európai békét az európai és a transzatlanti együttműködésben való részvétel és a közös cselekvés biztosítja csak. Ebben Magyarország, a magyar kormány nem lehet tovább a probléma része, csakis a megoldása.

Itt a jövőről van szó. Arról, hogy az a világ köszönt-e ránk, amiben az erőpolitika sikereket érhet el, vagy pedig a nemzetközi közösség elég erős, bölcs és megfontolt lesz ahhoz, hogy világossá tegye: hiába érzi Oroszország erősnek magát, ez nem jelenti azt, hogy fönnálló konfliktusait olyan módon rendezheti el, amely elfogadhatatlan a 21. század emberi életet és méltóságot tiszteletben tartó világában.

Budapest része annak a nemzetközi együttműködésnek, amely elítéli az orosz agressziót, és kiáll a most támadás alatt lévő ukrán főváros, Kijev mellett. Ezért is tűztük ki az ukrán nemzeti zászlót a Városházára.

Sajnos most készülnünk kell arra, hogy a máris sok szenvedést követelő orosz agresszió következményei bennünket is elérnek. Éppen ezért a Fővárosi Operatív Törzs elkezdte annak felmérést, milyen feladatok hárulnak a fővárosra a háború okozta esetleges menekülthelyzet kezelésében.


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: