Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Orbánnak a parlamentben kell beszámolnia arról, hogyan fogja a magyar emberek biztonságát garantálni, milyen lépéseket tervez a háború elől menekülő kárpátaljai magyarok és ukránok megsegítésére, miért nem függeszti fel a Paks2 beruházás és az orosz vakcinagyár építését- fogalmazott Vadai Ágnes ellenzéki országgyűlési képviselő sajtótájékoztatóján

 

Hogy mi hangzott el az ülésen, az ugyanakkor jó ideig nem fog kiderülni, annak anyagát ugyanis 2051-ig titkosították; Vadai újságírói kérdésre válaszolva elmondta, ennek nem nevezték meg az indokait. A politikus elmondta azt is, az ülésen részt vett Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője, de azelőtt távozott, hogy az ülésen felmerült kérdésekre elhangzottak volna a válaszok.

Vadai kifogásolta, hogy a Kormányzati Tájékoztatási Központ az oltásra regisztráltak e-mail címére „valótlanságot állító levelet” küldött. A levél szerint az ellenzék katonákat küldene Ukrajnába, amiből annyi igaz, hogy Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelölt azt mondta, ha a NATO kéri, katonákat és fegyvereket is kell küldeni.

Vadai szerint „Orbán egy háború közepén a választások tisztességét sértő, hazug és etikátlan kampányfogásokkal van elfoglalva, amivel a DK szerint a Nemzeti Választási Bizottságnak is foglalkoznia kellene.”

Vadai a sajtótájékoztatón elmondta, nem kapott választ arra a kérdésére, milyen tervei vannak a Magyar Honvédségnek az ukrajnai magyarok kimenekítésére. Szerinte az ellenzék és a kormány is egyetért abban, hogy a béke megtartása a legfontosabb szempont, illetve – Vadai szavai szerint – bár eleinte a kormány csak orosz „katonai fellépésről” beszéltek, mára már „hajlandóak elismerni”, hogy orosz agresszióról van szó.


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: