Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Közzétette országos listájának első felét a Fidesz-KDNP. Nagy meglepetés nincs a névsorban, amelyet hagyományosan Orbán Viktor vezet Semjén Zsolt KDNP-elnök és Kövér László házelnök, Fidesz-választmányi elnök előtt.

Az egyetlen érdemi változás a lista bejutó részén, hogy a Fidesszel szövetséges cigányságot Farkas Flórián Lungo Drom-elnök helyett Sztojka Attila roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos képviselheti ezután az Országgyűlésben, aki a 17. a listán.

Farkas 2002 óta volt képviselő, tevékenységét a roma önkormányzat élén súlyos botrányok kísérték, és mivel egyéni választókerületben ahogy korábban, úgy most sem indul, húsz év után távozhat a parlamentből, ahol egyébként 2013-ban szólalt fel legutóbb.

Igaz, Sztojka tevékenysége sem mentes a botrányoktól, egy hangfelvétel szerint támogatásokkal kecsegtette a roma önkormányzat képviselőit, illetve arról is beszélt, hogy BM-esként azt is tudja, hogy ki „mikor beszélt kivel meg hogyan.”

Nem szerepel a sorban Lázár János, aki csütörtökön jelentette be, hogy nem kér helyet magának a listán, és visszavonul a politizálástól, ha nem nyeri meg a Hódmezővásárhely központú egyéni választókerületet április 3-án az ellenzéki miniszterelnök-jelölttel, a város polgármesterével, Márki-Zay Péterrel szemben.

Egy másik volt miniszter, Navracsics Tibor is úgy nyilatkozott, hogy amennyiben nem nyer a tapolcai csatatérkörzetben, akkor nem lesz képviselő, ennek megfelelően az ő neve sem található meg a listán.

A listán helyettük szerepel többek között Mátrai Márta, Gál Kinga EP-képviselő, Kósa Lajos, Németh Szilárd és Kubatov Gábor. Utánuk Kocsis Máté frakcióvezető jön, aztán Harrach Péter a KDNP, Lezsák Sándor a Nemzeti Fórum, Jakab István a gazdakörök, Győrffy Balázs az agrárkamara, Turi-Kovács Béla a Kisgazda Polgári Szövetség, Szatmáry Kristóf a Vállalkozók Pártja és Illés Boglárka a Fidelitas képviseletében.

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: