Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Az ellátás normalizálása érdekében azonnali kormányzati beavatkozást kért a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesülete, indoklásuk szerint ugyanis az üzemanyaghiány miatt veszélybe került az ellátási lánc.

Csütörtökön tett közzé közleményt saját honlapján a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesülete, amelyben azonnali kormányzati beavatkozást kértek az üzemanyaghiány miatt. Mint írják: „az üzemanyagárstop soha nem látott felvásárlási rohamot indított el a hazai kutakon”.

Az egyesület közleményében arra is kitér, hogy a magyar utakat elsőként a külföldi járművek, a kamionok és a határ menti személygépkocsik lepték el. Hozzáteszik:

az ebből eredő készlethiány miatt megindult a magyar cégek, a mezőgazdasági fogyasztók és a lakosság részéről is a felvásárlás.
Állításuk szerint ma a benzinkutakon általános a mennyiségi korlátozás, és egyre több az olyan töltőállomás, ahol nincs gázolaj. Az ellátási lánc gerincét adó kamionok nem jutnak üzemanyaghoz sem a közkutakon, sem a belső üzemeltetésű, céges tankolóhelyeken, készlethiány miatt – fogalmaznak.

A nagykereskedelmi végfelhasználókra nem érvényes a korábban bevezetett árstop, jellemzően ebbe a kategóriába tartozik minden belső, céges kút. Emiatt több ezer kamion tankolása tevődött át a lakossági töltőállomásokra, ami fokozza a készlethiányt – írták.

Az MKFE álláspontja szerint az árstopszabályozás korrekcióra szorul, az egyesület szerint a stabil üzemanyag-ellátáshoz pedig további szabályok bevezetése indokolt, amelyek az alábbiak:

haladéktalanul korlátozni kell a külföldi járművek tankolási lehetőségét a magyar kutakon,
ki kell terjeszteni az ársapkát a nagykereskedelmi végfelhasználókra, és biztosítani kell minden töltőállomás és nagykereskedelmi végfelhasználó számára az állandó készleteket.
Van olyan cég, amely már maximálta a kiadható üzemanyag mennyiségét

Korábban az Index ibeszámolt arról, hogy március 10-étől a Shell 106 magyarországi töltőállomásának kisnyomású kútoszlopain tranzakciónként maximum 25 ezer forintért lehet vásárolni bármely típusú üzemanyagot.


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: