Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

„A történelem legrosszabb magyar–lengyel viszonya jöhet” a lemondott tiszteletbeli konzul szerint.

A Válasz Online-nak adott interjút Artur Balázs, Magyarország nemrég lemondott szczecini tiszteletbeli konzulja. Amikor a lemondásáról kérdezték – egész pontosan arról, hogy miért most döntött így a magyar kormánynak az orosz-ukrán háborúban elfoglalt álláspontjára hivatkozva, amikor pedig Orbán Viktor és Vlagyimir Putyin „barátsága” egyáltalán nem újdonság -, azt válaszolta:

„Amikor az imperialista Oroszország rárontott a független Ukrajnára, teljesen más helyzettel kellett szembesülnünk – egy olyan helyzettel, amely romba döntheti a kialakult világrendet és fenyegeti Európa békéjét. Ebben az ügyben bármilyen rés az európai egységen Putyin politikájának elfogadásaként értelmezhető”.

Szerinte azzal, hogy a magyar miniszterelnök „fenntartja a viszonyát Putyinnal”, Orbán Viktor „a történelem legrosszabb magyar–lengyel- és magyar–EU-viszonyát teremti meg”.

Ugyan a magyar kormány a legtöbb, Oroszország ellen hozott nyugati szankcióhoz csatlakozik, az egykori tiszteletbeli konzul a lemondásakor arra hivatkozott, védhetetlen többek között, hogy a magyar kormány országa területén keresztül nem enged át fegyverszállítmányt Ukrajnába.

Arra a kérdésre, hogy alá tudja-e támasztani valamivel, hogy a magyar kormány Putyin szószólójaként viselkedik. „Magyarország egykori tiszteletbeli konzuljaként nem vagyok abban a helyzetben, hogy megítéljen Orbán és Putyin kapcsolatát. A lemondó nyilatkozatomban leírtam minden, amivel nem értek egyet.” Arról is beszélt, hogy nem kellene határt szabni Ukrajna megsegítésének, mert ha Oroszország nyerné a háborút, akkor azzal más országok is az orosz birodalmi étvágy célkeresztjébe kerülhetnének.

Egy kiszivárgott diplomáciai irat szerint Artur Balázs a lemondását egyeztethette a lengyel kormánypárt vezetésével, de az interjúban azt mondta, nem volt egyeztetés.


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: