Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Kedd este újabb sajtótájékoztatót tartott Andrej Plenkovic horvát miniszterelnök annak a Zágrábban lezuhant robotrepülő ügyében, amelyik 40 percen keresztül repült Magyarország felett. A kormányfő egy képen megmutatta annak a bombának a maradványait, amelyet a lezuhant gépen megtaláltak.

A horvát kormányfő  megerősítette, hogy a drón valóban fel volt fegyverezve egy robbanószerkezettel.  Ez nem egy fegyvertelen drón volt, ezt most már tudjuk. Csütörtök vagy péntek éjjel lehet, hogy nem tudtuk, de most már igen – mondta Plenkovic, majd utána egy képen meg is mutatta a bomba maradványait.

Nézzék csak meg, itt vannak a bomba darabjai. Azért mutatom meg ezt önöknek, hogy minden, az esettel kapcsolatban terjedő álhírt cáfoljak – mondta, majd hozzátette: a szakértők még vizsgálják, hogy pontosan milyen robbanószerkezet is lehetett a gépen.

A kormányfő arról is beszélt, hogy az eddigi információk alapján úgy gondolják: a drónt nem Horvátország ellen akarták bevetni, de a lezuhanása ettől függetlenül veszélyt jelent rájuk, emiatt pedig növelik a készültséget a napokban.

Andrej Plenkovic hozzátette: a drón feladata a felderítés lehetett, és szerinte amiatt zuhant le, mert kifogyott belőle az üzemanyag (korábban már az a hipotézis is felmerült, miszerint az önmegsemmisítő rendszere lépett működésbe). A kormányfő végül arról beszélt: továbbra is egyeztetnek a magyar és román haderővel, vizsgálják az incidens körülményeit.

Zoran Milanović horvát államfő hétfőn megbeszélést tartott a horvát védelmi erők és a biztonsági hírszerző ügynökség vezetőivel.

A drón átrepült Magyarországon. Megtörtént. Ugyanakkor hiszünk abban, hogy ilyesmi nem fog még egyszer megismétlődni – fogalmazott az államfő, hozzátéve, hogy kapcsolatban állnak a magyar féllel, de a történteken már nem lehet változtatni. Tanultunk ebből valamit, NATO-tagok vagyunk, de a saját biztonságunkról csak mi gondoskodhatunk – hangsúlyozta. Úgy fogalmazott: ez egy csúnya, veszélyes incidens volt.

 

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: