Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Kötelezettségvállalási megállapodást írt alá szerdán a Magyar Önkormányzatok Szövetsége és Márki-Zay Péter az Egységben Magyarországért miniszterelnök-jelöltje. A tíz pontból álló dokumentumban többek közt az is szerepel, hogy az új kormány kompenzálja az önkormányzatokat az iparűzési adó csökkentése miatt keletkezett kiesés után.

Márki-Zay Péter szerda este az Egyenes Beszédben arról beszélt, ő örül, ha a kormány támogatja a vállalkozásokat, csak ne az önkormányzatok terhére tegyék azt. „A Covid-járvány idején Orbán Viktor nem a magyar életeket mentette – sőt felelőtlenségével 44 ezer ember halálához járult hozzá -, hanem büntette az önkormányzatokat az ingyenes parkolással” – jelentette ki az ellenzéki miniszterelnök-jelölt, aki szerint Orbánnak csak az volt a fontos az elmúlt két évben, hogy a hatalmi érdekei és a lopás érvényesüljön, és minden eszközzel az önkormányzatokat igyekszik csődbe vinni.

Megismételte Márki-Zay, hogy a közvélemény-kutatásokkal nem foglalkozik, mert ő még soha, egyetlen közvélemény-kutatásban sem nyert, de választást se vesztett. Azt gondolja, „a józan többség meg kell, hogy legyen” az április 3-i választáson. 2018-ban csak 47 körzetben szerzett 50 százaléknál többet a Fidesz-KDNP jelöltje, 59 körzetben nem, és listán is 48 százalékot kaptak – tette hozzá. Márki-Zay szerint az elmúlt négy évben felnőtt egy új generáció, „a fiatalok tájékozottabbak, nem szavaznak a Fideszre.”

„Én azt látom, hogy most sokkal jobb esélyünk van, mint négy évvel ezelőtt – jelentette ki a miniszterelnök-jelölt, majd hozzátette: „Még a fideszes városvezetők egy része is az ellenzékre fog szavazni, mert neki is kell az a támogatás, amit mi fogunk neki megadni, mert a Fidesz nem.”

Az uniós támogatásoktól Márki-Zay szerint továbbra is el fognak esni a városok, ha Orbán Viktor marad a miniszterelnök, és csak akkor lesz tartósan fejlődés Magyarországon, ha a jövőben időben megkapják az uniós támogatásokat, amit most visszatartanak Brüsszelben.

„12 év fideszes agymosás után még mindig többen vannak ebben az országban, akik le akarják váltani Orbán Viktort. Ez a magyar nép ellenállóképességének egy csodálatos bizonyítéka”.

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: