Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Szokatlan műsorral kedveskedett ma reggel nyolc órától nézőinek a köztelevízió. Történt ugyanis, hogy teljesítvén törvényi kötelezettségét, a választásra való tekintettel az M1 olyat tett, amit már lassan négy éve nem, jelesül meghívott a műsorába egy vezető ellenzéki politikust, ez estben az Egységben Magyarországért pártszövetség színeiben induló pártok miniszterelnök-jelöltjét, Márki-Zay Pétert.

Az interjú végén Márki-Zay talált is egy olyan köztévést, aki tuti pártatlan, de ne rohanjunk ennyire előre.

Szóval, aki egy belemenős mélyinterjút várt, csalatkoznia kellett: a köztévé csupán a törvényileg előírt minimumot, vagyis 5 percet adott Márki-Zaynak, hogy ismertesse a választáson őt támogató párt programját.

Beszédében a Mindenki Magyarországa Mozgalom vezetője sem felejtette el megemlíteni, hogy az adófizetői pénzből fenntartott közmédia nem hajlandó teret adni a kormánnyal ellentétes álláspontoknak, valamint sajnálatát fejezte ki, hogy a miniszterelnök, Orbán Viktor nem hajlandó kiállni ellene egy választási vitára.

A hátralévő időt Márki-Zay Péter az ellenzéki pártok néhány legfontosabb jóléti, gazdasági ígéretének ismertetésével töltötte. Ígéretet tett az euró bevezetésére (ami szerinte Magyarország jólétének egyik legfőbb záloga), a 13. havi nyugdíj megtartására és a nyugdíjak összegének meghatározásához az inflációt és a nettó kereseteket is figyelembe vevő, úgynevezett svájci indexálás visszavezetésére.

Az egészségügy fejlesztéséről is ejtett néhány szót, megismételvén az ellenzéki pártok azon ígéretét, hogy a várólisták csökkentése érdekében a magánegészségügy igénybevételére is támogatást adnának a betegeknek. Ezen felül jelentős béremeléseket ígért az egészségügyben dolgozóknak, akárcsak a rendőrök és a pedagógusok esetében.

Márki-Zay Péter egyik legfontosabb feladatának a fiatalok itthon tartását és a már külföldre távozó honfitársaink visszacsábítását jelölte meg. Szerinte ehhez szükség van a független bíróságokra, akik a devizahitel-károsultak javára döntenek a peres ügyekben és egy olyan politikai kultúra, ami „idehozza Európát” és elkötelezett a nyugati integráció olyan intézményei mellett, mint az Európai Unió vagy a NATO.

Márki-Zay külön kiemelte az ellenzék által ígért állami bérlakásépítési programot, mellyel szerinte a külföldről hazatérő fiatalok is megfizethető lakhatásban részesülhetnének.
Lévén, hogy csupán 5 perc állt rendelkezésére, nem tudta részletesebben kifejteni az Orbán Viktort leváltani kívánó erők ígéreteit.

Miután a miniszterelnök-jelölt élő adásban ismertette programját, egy közös képet is készített a TV Macival, akire az ellenzéki összefogás egyik jelképét, a kék szalagot is kitűzte.


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: