Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A magyar lakosság 64 százaléka tartja agressziónak az oroszok Ukrajna elleni támadását, nagy a zavar a háború megítélésével kapcsolatban a kormánypárti szavazótáborban – derül ki a Publicus Intézet friss felméréséből. A Népszava megbízásából március 7–11. között, országos reprezentatív mintán elvégzett közvélemény-kutatás szerint

 

fideszesek kevesebb mint fele (44 százaléka) tartja egyértelműen agressziónak a hazánkkal szomszédos állam lerohanását, negyedük az ukránokat hibáztatja, egyharmaduk pedig nem mer véleményt mondani a történtekről.
Ezzel szemben az ellenzéki tábor álláspontja egyértelmű: több mint 90 százalék elítéli az orosz támadást.

A háború kimenetelével kapcsolatban a két nagy szavazótábor megosztott: a Fidesz-szavazók 42 százaléka arra számít, hogy az oroszok gyorsan a befolyásuk alá vonják Ukrajnát, hosszú és véres háborút csak 22 százalékuk tart valószínűbbnek. Az ellenzéki szavazóknak viszont majdnem a fele ez utóbbi forgatókönyvet látja reálisnak, közülük csak 16 százalék szerint győzhetnek gyorsan az oroszok.

Arra a kérdésre, hogy átterjedhet-e a háború Magyarország területére, csak a megkérdezettek 14 százaléka válaszolt igennel. Ettől a forgatókönyvtől valamivel jobban tartanak a nem kormánypárti szavazók.

Nem meglepő módon a legnagyobb eltérés a kormánypárti és az ellenzéki szimpatizánsok között az Orbán-kormány oroszokhoz fűződő viszonyának értékelésében mutatkozott. A fideszesek 81 százaléka szerint minden rendben, nincs rá szükség, hogy a miniszterelnök a jelenleginél keményebben ítélje el Oroszországot Ukrajna megtámadása miatt, az ellenzéki szavazók 90 százaléka szerint azonban nagyon is ezt kellene tennie. Az ellenzéki választók majdnem felének romlott a véleménye a kormányról, szemben a Fidesz tábor ötödével, amelynek éppen hogy javult.


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: