Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Mi a garancia arra, ha Orbán nyeri a választásokat, utána az EU-ban nem Putyin oldalára áll?- ezt a kérdést kell feltenni minden választónak, aki április 3-án szavazni fog.

A legdrámaibb a fenti kérdésben, hogy a válasz az rá, hogy semmi. De ne szaladjunk ennyire előre. Orbán Viktor, az a pragmatikus politikus, aki el is mondta: ne azt nézzék, amit mondok, hanem amit teszek.

Bár Orbán Viktor most minden olyan szankciót támogatott az EU-ban, ami Oroszországot sújtott az ukrajnai háború miatt, de egy másodpercig se feledkezzünk meg, arról a kellemetlen tényről, hogy országgyűlési választások lesznek és kampány van.

Orbán pontosan tudja, hogy most nem állhat ki Putyin érdekei mellett az EU-ban, mert az a bukásához vezetne az április 3-ai voksoláson. Azonban, arra semmi garancia nincs, hogy ez a választások után is így marad.

Már csak azért is egy nehéz kérdés ez, mert Orbán az elmúlt 10 évben gyakorlatilag mást sem csinált, csak és kizárólag mélyítette a barátságot Magyarország és Oroszország között és mélyítette a konfliktusokat az EU és magyar kormány között.

Putyin eddig is sokat köszönhetett Orbánnak. Az EU-ban Orbán többször vétózott, amikor egy az oroszoknak kedvezőtlen döntés született volna, de Orbán a NATO-ban is sok borsot tört Ukrajna orra alá. Egyes elemzők szerint, Orbánnak köszönhető, hogy Ukrajna ma nem NATO-tag.

Orbán nem csak politikai, de üzleti szövetségese is lett Putyinnak. Nem csak a gázszállításra kell gondolni, a paksi bővítés, metrókocsik, vagy épp csak az orosz kémbanknak nevezett intézmény Budapestre költöztetése terén is gyümölcsöző volt a kapcsolatuk.

Vajon Orbán ezt egyik napról a másikra mind a kukába dobná? Pontosabban kukában dobhatja-e egyáltalán? Vajon ki van-e szolgáltatva Putyinnak? Vajon tud-e szabadon dönteni még?

Ezekre a kérdésekre nehéz válaszolni. Azonban az tény, hogy a Fidesz közeli média erőteljesen tolja az ukrajnai háború kapcsán is az orosz propagandát. S Orbán Viktor a mai napig nem ítélte el világosan és határozottan az orosz katonai agressziót.

Ezekből pedig logikusan következik, hogy április 3-a után fennáll annak a veszélye, ha Orbán nyeri meg a választásokat, hogy azon fogunk pislogni, hogy az EU amiatt nem tud meghozni döntéseket Oroszország ellen, mert Magyarország vétóz. A választások után már nincs tétje Orbánnak. Mi pedig tétlenül szemlélhetjük, hogy hazánk Putyin bábja.

Mi most szólunk, hogy ezt csak és kizárólag úgy lehet elkerülni, ha Orbán Viktor megbukik a választáson és az ellenzék nyeri meg a voksolást. Gondolkodjon ezen mindenki.


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: