Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A magyar mezőgazdasági termelők az üzemanyag forgalmazásban kialakult káosz és bénultság miatt nem jutnak hozzá a tavaszi munkálatok elvégzéséhez szükséges gázolajhoz- írja közleményében a DK, a Jobbik, az LMP,  az MMM, a Momentum, az MSZP és a Párbeszéd

A termőföld tavaszi megmunkálása, az időben elvégzett vetés viszont egyszerűen nem halasztható. A biztonságos termelésnek megvan a maga biológiai, környezeti feltétele. Ha ezeket nem sikerül betartani, mert nincs mivel megmunkálni a földeket, akkor a megkésett munkálatok súlyos terméskieséshez fognak vezetni.

Az idei tavasz amúgy is rendkívül aszályos, ami minden önmagában is jelentős kihívás elé állítja a gazdálkodókat.

Ha nincs azonnali megoldás, annak a következménye az alacsony terméshozamok, tönkrement családok, és növekvő árak lesznek. Ezért felszólítjuk a kormányt, hogy tegyen lépéseket annak érdekében, hogy a mezőgazdasági termelők élvezzenek elsőbbséget az üzemanyag időben történő kiszállításában. Továbbá a termelési költségek növekedésének mérséklése érdekében a mezőgazdasági termelésre is vonatkozzon a kedvezményes üzemanyag ár.

A mezőgazdaság rendkívüli nehézségeire tekintettel felszólítjuk Orbán Viktort, hogy a magyar emberek biztonságos ellátása érdekében a mezőgazdaságot az olcsó politikai propagandajátékából hagyja ki. Az exportstopnak nevezett újabb hamis hisztériakeltő propagandaintézkedése helyett, a valódi problémákra koncentráljon.

Ez az intézkedés egy nemlétező problémára reagál, nem old meg semmit, viszont a gazdáknak és a kereskedőknek is károkat okoz, amivel ismét csak az fogyasztói árak további emelkedését gerjesztik.

 

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: