Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Bár Orbán Viktor azt hazudj, hogy megállította az árdrágulást. A piaci körkép tapasztalatai cáfolják a Fidesz szlogent, a valóság: Drága lett a paradicsom, nem sárga.

Piros lett a paradicsom, sárga. Magyarország előre megy nem hátra- hangzik a Fidesz propaganda szlogenje. Ám a piaci körkép tapasztalatai cáfolják a Fidesz szlogent, a valóság: drága lett a paradicsom, nem sárga.

Az RTL Klub Híradója március 20-án, vasárnap este számolt be arról, hogy alaposan megnövekedett a tavalyi szinthez képest több gyümölcs és zöldség ára, és ezt bizony a vásárlók is egyre jobban érzik a saját pénztárcájukon. A bejátszásban látható, a miskolci piacon két forint híján 1700 forintot kérnek el a tv-paprika kilójáért. Az egyik vásárló azt tapasztalta, hogy nem csak hétről-hétre, de napról-napra is emelkednek az árak.

Az Agrárközgazdasági Intézet adatai szerint a paradicsom ára a tavalyi árhoz képest közel kétharmadával drágult meg, a körténél 25 százalékos az emelkedés, a kígyóuborkánál 24 százalékos, a kaliforniai paprikánál 16 százalékos az árnövekedés. Az áremelkedést a budapesti nagybani piac árai alapján mérték fel az év 9. hetében.

Kelemen Péter, a FruitVeB (Magyar Zöldség-Gyümölcs Terméktanács) ügyvezető igazgatója szerint a drágító tényezők között van a fuvarköltségek emelkedése, és az orosz-ukrán háború, amely az euró árfolyamára is kihat. Az energia ára felével, a bérek ötödével nőttek meg a terméktanács szerint, és ezt tetézi még az országos aszály is – ezek külön-külön is árdrágító tényezők, együttesen pedig még inkább.

A terméktanács ügyvezető elnöke szerint elkerülhetelen a 10-15-20 százalékos „árbővülés”, mert a termelés költségei is legalább ennyit növekedtek. A GKI Gazdaságkutató friss elemzése szerint az infláció már 9 százalékos Magyarországon.

A propaganda média nem fog beszámolni arról, hogy valójában Magyarországon milyen brutális mértékű árdrágulás volt, ezért kérjük oszd meg ezt a posztot Facebookon, hogy mindenki lássa Orbán lépései egy fabakát sem érnek.


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is: